01/01/2024 01/01/2024 Κατά την Εθιμική παράδοσιν της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα  στο επισκοπείο της Μητροπόλεως χθες 31 Δεκεμβρίου 2023, παραμονή πρωτοχρονιάς, για τους άρχοντες τον κλήρο και τον λαό. Στην τελετή παρευρέθησαν όλες οι τοπικές αρχές, μεταξύ των οποίων, ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος Αλτουβάς, ο...
01 Ιανουαρίου, 2024 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2024 - 9:41

Κοπή Αγιοβασιλοπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Κοπή Αγιοβασιλοπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Κατά την Εθιμική παράδοσιν της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα  στο επισκοπείο της Μητροπόλεως χθες 31 Δεκεμβρίου 2023, παραμονή πρωτοχρονιάς, για τους άρχοντες τον κλήρο και τον λαό.

Στην τελετή παρευρέθησαν όλες οι τοπικές αρχές, μεταξύ των οποίων, ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος Αλτουβάς, ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Τρεμπεκλής, οι Βουλευτές Κέρκυρας κύριοι Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτριος Μπιάγκης, οι Δήμαρχοι της Νήσου, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης βόρειας Κέρκυρας, κ. Βασίλειος Χειμαριώτης Νότιας Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανου Πουλημένου, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, οι Πρόεδροι του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζορμπάς Κωνσταντίνος, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας Ιονίων Νήσων, ο Διοικητής του ΤΕΑΣ Κερκύρας, ο Διοικητής του ΝΑΣΚΕ Κερκύρας, ο Υπολιμενάρχης και λοιποί εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών του Νομού, οι ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρης και αρχιμ. Χριστόδουλος Τριαντάφυλλος, και όλοι οι συνεργάτες, κληρικοί και Λαϊκοί της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλοί εφημέριοι, εκκλησιαστικοί σύμβουλοι και συνεργάτες των ευαγών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την τελετή ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι ο θεός επεφύλαξε έναν ακόμη χρόνο να προστεθεί στη ζωή μας.

Κάθε χρόνο ευχόμαστε τις ανθρώπινες και τετριμμένες ευχές που έχουν να κάνουν με την τρυφηλότητα και την ευημερία της ζωής μας.

Όμως παραμένουμε μόνο στους λόγους και σχεδόν ποτέ δεν εκπληρώνονται. Ο Χρόνος που πέρασε ήταν γεμάτος από δοκιμασίες στον κόσμο και στη Πατρίδα μας. Οι πόλεμοι, η φτώχεια, οι ασθένειες, τα δυστυχήματα, η εγκληματικότητα, η εκμετάλλευση των αδυνάμων, οι φωτιές και οι πλημμύρες, στιγμάτισαν την ζωή μας.

Και όλα αυτά, διότι δεν στοχεύουμε στην πνευματική ποιότητα του χρόνου, καθώς θέλουμε ο χρόνος της ζωής μας να είναι ανεξάρτητος από την παρουσία του Θεού.

Όσο λοιπόν δώσουμε πνευματικό περιεχόμενο στο χρόνο της ζωής μας, τόσο ο Θεός θα μεταμορφώνει τις ημέρες μας και τον χρόνο τον οποίο μας χαρίζει.

Ο κ. Νεκτάριος κλείνοντας, σημείωσε πως ευχή και προσευχή του, είναι ο τόπος μας να είναι γεμάτος από την Χάρη και τη Παρουσία του Θεού αλλά και με την παρουσία των αρχόντων. Όχι μόνο με τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά έργα τα οποία τους ανέθεσε ο λαός, αλλά να διακονούν τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού. Μόνο τότε το έργο της Πολιτείας θα στέφεται από την ευλογία του Θεού και την επιτυχία.

Προς τους ιερείς στρεφόμενος ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε όλοι μας να δίνουμε τον αγώνα τον πνευματικό, ελκύοντας την Χάρη του θεού στη ζωή μας με το έργο της διακονίας μας, που είναι διακονία πρωτίστως του Θεού, και έπειτα των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων