03/09/2020 03/09/2020 Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της 2ας προς 3η Σεπτεμβρίου 2020 στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάρα Κέρκυρας με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έκειρε μοναχό τον δόκιμο Ανδρέα Γκιόκα. Ο κ....
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:55

Κουρά Μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της 2ας προς 3η Σεπτεμβρίου 2020 στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάρα Κέρκυρας με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έκειρε μοναχό τον δόκιμο Ανδρέα Γκιόκα. Ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, όταν και η ευωδία επλήρωσε τον χώρο του μοναστηριού. Ο τότε Μητροπολίτης Ύδρας Προκόπιος, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Άγιο και είχε ανεχθεί κάποιους από τους ψιθυρισμούς εις βάρος του, κατάλαβε ότι ο Θεός αναδεικνύει την αγιότητα όσων σηκώνουν τον σταυρό τους για χάρη του και ζήτησε από όλους να διδαχθούν από το παράδειγμα του Αγίου.

Μάλιστα, από την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, την οποία ίδρυσε ο Άγιος Νεκτάριος, μεταξύ των άλλων εκδόσεων των έργων του Αγίου, υπάρχει κι ένας τόμος στον οποίο ο Άγιος έχει ζωγραφίσει πολλούς σταυρούς, δείχνοντας τι σημαίνει η άρση του σταυρού στη ζωή μας. Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τον νέο μοναχό να ακολουθήσει την ζωή της θυσίας, της αυταπάρνησης, της άρσης του σταυρού στην εποχή της τρυφηλότητας και της αμαρτίας.

Στην αγρυπνία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις μοναστικές αδελφότητες της τοπικής Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων