26/05/2021 26/05/2021 Στην παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Μακράδων λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής 26 Μαΐου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τέλεσε την εις μεγαλόσχημον κουρά της νέας ηγουμένης της Μονής γεροντίσσης Φεβρωνίας, καθώς και την εις μικρόσχημον κουρά της μοναχής...
26 Μαΐου, 2021 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 18:46

Κουρές μοναζουσών τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Κουρές μοναζουσών τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Στην παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Μακράδων λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής 26 Μαΐου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τέλεσε την εις μεγαλόσχημον κουρά της νέας ηγουμένης της Μονής γεροντίσσης Φεβρωνίας, καθώς και την εις μικρόσχημον κουρά της μοναχής Νεκταρίας.

Στην θεία λειτουργία και στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παλαιοκαστριτίσσης Αρχιμ. Σωσίπατρος Ασπιώτης, η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού γερόντισσα Ευφημία και η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Σγουράδων μοναχή Φωτεινή.

Προσφωνώντας την νέα ηγουμένη ο κ. Νεκτάριος ζήτησε να κρατήσει ακέραιη την ομολογία της κουράς της στον Θεό και να ποιμάνει τις αδελφές της μονής στην οδό της χάριτος και της σωτηρίας. Στο μοναστήρι φανερώνεται ο Κύριός μας Ιησούς Χριστούς. Αυτή η φανέρωση θα πρέπει να παραμείνει ζωγραφισμένη στην καρδιά της νέας ηγουμένης. Ο μοναχός δίδει το φως στους κοσμικούς, όπως ο ίδιος παίρνει το φως από τους αγγέλους. Και το φως αυτό είναι αναστάσιμο!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων