02/04/2022 02/04/2022 Με εσπερινή προηγιασμένη Θεία λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος και την συμμετοχή αρκετών μελών κυρίως της κεντρικής Σχολής Γονέων της πόλης της Κέρκυρας, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων, έληξαν οι φετινές διαδικτυακές συναντήσεις των Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Ο Σεβασμιώτατος, κατά την...
02 Απριλίου, 2022 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 15:26

Λήξη Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας

Διαδώστε:
Λήξη Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας

Με εσπερινή προηγιασμένη Θεία λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος και την συμμετοχή αρκετών μελών κυρίως της κεντρικής Σχολής Γονέων της πόλης της Κέρκυρας, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων, έληξαν οι φετινές διαδικτυακές συναντήσεις των Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του πήρε αφορμή από το βιβλίο των Παροιμιών της Παλαιάς Διαθήκης και συγκεκριμμένα από τους στοίχους  « εν επιθυμίαις εστί πας άεργος· χείρες δε ανδρείων εν επιμελεία».

Αναφέρθηκε στο γεγονός που οι άνθρωποι σήμερα ζουν στην πνευματική ανεργία που αυτό λέγετε κατά τους αγίους Πατέρες ακηδία, που σημαίνει αφροντισιά, δηλαδή  χωρίς πνευματική επιμέλεια. Αυτός λοιπόν που βρίσκεται σε αυτή την πνευματική κατάσταση είναι γεμάτος από επιθυμίες και αυτές οι επιθυμίες συνήθως είναι εφάμαρτες. Η φιλοκαλική γραμματεία μας διδάσκει ότι ο λογισμός συλλαμβάνει την επιθυμία, που γίνεται κτήμα της καρδιάς και επιζητεί την εκπλήρωσή της. Αυτή, λοιπόν, η πνευματική κατάσταση επικρατεί σήμερα μέσα στον σύγχρονο κόσμο που πλήττει ακόμη και τις χριστιανικές οικογένειες, ενώ, αντίθετα, σύμφωνα με τον παροιμιαστή, ο ισχυρός όχι μόνο στις σωματικές δυνάμεις αλλά κυρίως στις πνευματικές δυνάμεις, υποτάσσει και τον λογισμό και την επιθυμία, έτσι ώστε να εκπληρώνεται το θέλημα του Θεού στην ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την συμμετοχή των μελών στις διαδικτυακές συναντήσεις, ευχήθηκε να καρποφορήσουν όλες αυτές οι συναντήσεις για να έχουμε ισχυρές οικογένειες, θεμελιωμένες στον ακρογωνιαίο λίθο, που είναι ο Ιησούς Χριστός.

Ευχαρίστησε δε και τους συντελεστές: αφενός μεν τους προσκεκλημένους εγκρίτους ομιλητές και αφετέρου τους πατέρες που είναι υπεύθυνοι στον τομέα της οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως, τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Σπυρίδων Τριαντάφυλλο ,που έχει και την ευθύνη, αλλά και τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Μπογδάνο, συντελεστή στο έργο αυτό. Στο τέλος διενεμήθησαν οι πιστοποιήσεις συμμετοχής στα μέλη των Σχολών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων