18/01/2024 18/01/2024 Ξεκίνησαν στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτη Κερκύρας, τα λείψανα του οποίου βρίσκονται τεθησαυρισμένα στο αγιώνυμο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου. Εψάλη η καθιερωμένη παράκληση στην ντόπια ψαλτική παράδοση και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων προς τον ιστορικό ναό του Παντοκράτορος στο Καμπιέλο στην παλαιά πόλη, στις 18...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 20:50

Λιτανεία και Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Αρσενίου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Λιτανεία και Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Αρσενίου στην Κέρκυρα

Ξεκίνησαν στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτη Κερκύρας, τα λείψανα του οποίου βρίσκονται τεθησαυρισμένα στο αγιώνυμο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου.

Εψάλη η καθιερωμένη παράκληση στην ντόπια ψαλτική παράδοση και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων προς τον ιστορικό ναό του Παντοκράτορος στο Καμπιέλο στην παλαιά πόλη, στις 18 Ιανουαρίου. Εκεί τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος τόνισε πως οι άνθρωποι άκουγαν τον Άγιο Αρσένιο, όπως και τους Πατέρες της Εκκλησίας επειδή έβλεπαν σ’ αυτούς τρία στοιχεία ταυτόχρονα: την ακαινοτόμητο πίστη, το βίωμα του Θεού και την αγάπη προς τον λαό. Σήμερα κυριαρχεί το εγώ, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην προστρέχουν στην Εκκλησία, ενώ χρειάζεται κινητοποίηση και από την πλευρά του ιερού κλήρου, ώστε τα τρία στοιχεία της ζωής του Αγίου Αρσενίου να είναι οδοδείκτης και της ιερατικής διακονίας.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε χορός υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Πρωτ. Νεκτάριου Μπόκου, και με την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Μεταλληνού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για τον εποικοδομητικό πνευματικά λόγο του, αλλά και τους ιερείς που συμμετείχαν στην λιτανεία και στην πανήγυρη, όπως και τον ιεροψαλτικό χορό, ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος Αρσένιος να αποτελεί πρεσβευτή όλων προς τον Θεό σε μία εποχή στην οποία και η πίστη βάλλεται, αλλά και η οικογένεια. Είναι καιρός να συστρατευτούμε στην Εκκλησία, ώστε τα παιδιά μας να κρατηθούν από τους Αγίους και τις πνευματικές αξίες.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων