13/12/2023 14/12/2023 Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την εορτή της μνήμης του Προστάτου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Τετάρτης 13ης Δεκεμβρίου 2023 στο Ιερό Προσκύνημα με την Παράκληση στον Άγιο και τα «μπάσματα», δηλαδή την επανατοποθέτηση του ιερού λειψάνου στην λάρνακα. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ....
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 1:56

Με τα «μπάσματα» του Αγίου Σπυρίδωνος ολοκληρώθηκε η εορτή του Προστάτη της Κέρκυρας

Διαδώστε:
Με τα «μπάσματα» του Αγίου Σπυρίδωνος ολοκληρώθηκε η εορτή του Προστάτη της Κέρκυρας

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την εορτή της μνήμης του Προστάτου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Τετάρτης 13ης Δεκεμβρίου 2023 στο Ιερό Προσκύνημα με την Παράκληση στον Άγιο και τα «μπάσματα», δηλαδή την επανατοποθέτηση του ιερού λειψάνου στην λάρνακα.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τόνισε πως η παρουσία του λαού του Θεού είναι ένα σημαντικό σημείο πως η Εκκλησία μας αντέχει στη συνείδηση των πολλών, παρά τις δοκιμασίες που υπέστη τα τελευταία χρόνια. Ευχήθηκε δε σε όλους, άρχοντες, ιερό κλήρο και πιστό λαό τα επερχόμενα Χριστούγεννα να αποτελέσουν ευκαιρία πνευματικής αναγέννησης, ενώ ο Άγιος Σπυρίδων να παραμένει προστάτης όλων.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Ακολουθία:

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου. Μετά την ακολουθία, ο Μητροπολίτης Κερκύρας είχε συζήτηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Μεταρρύθμισης σε εγκάρδιο κλίμα για τα θέματα του κτηματολογίου που αφορούν την τοπική Εκκλησία και του προσέφερε ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Το πρωί της Τετάρτης 13ης Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καββαδίας, λόγιος, έλκων την καταγωγή του από την Κέρκυρα. Προς τιμήν του Αγίου παιάνισε, κατά την κερκυραϊκή παράδοση, η Φιλαρμονική «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ».

Παρακολουθήστε σε επανάληψη τη Θεία Λειτουργία:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος ήταν κατάμεστος καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ πλήθος πιστών μετείχε στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κέρκυρα: Προεόρτια Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο της Κέρκυρας, Άγιο Σπυρίδωνα

Κέρκυρα: Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων