11/12/2023 11/12/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμά του. Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε η Παράκληση του Αγίου στις 11 το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2023, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Μετά την...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 16:55

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμά του.

Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε η Παράκληση του Αγίου στις 11 το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2023, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Μετά την ανάγνωση του ευαγγελίου προς τιμήν του Αγίου ακολούθησε, κατά το έθος, η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, ώστε να τοποθετηθεί όρθιο «στη θύρα». Προς τιμήν του αγίου παιάνισε, όπως η παράδοση ορίζει, η Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας. Το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέρα και νύχτα, καθώς ο ναός παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο.

Προσφωνώντας τους πιστούς και τις αρχές της Κέρκυρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο μέγας και θαυματουργός πατήρ όλων, Άγιος Σπυρίδωνας να δίνει δύναμη και φως σε όλους μας, να σκεπάζει την πατρίδα και η χάρις του Αγίου Πνεύματος να κάνει όλους να ωφεληθούν πνευματικά!

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων