14/03/2021 14/03/2021 Στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας στο χωριό Άνω Γαρούνα στην Μέση Κέρκυρα, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού π. Γεώργιο Φαγογένη, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών,...
14 Μαρτίου, 2021 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 17:59

«Μεγάλη Τεσσαρακοστή – Eυκαιρία να φιλοσοφήσουμε την ουσία της ελευθερίας»

Διαδώστε:
«Μεγάλη Τεσσαρακοστή – Eυκαιρία να φιλοσοφήσουμε την ουσία της ελευθερίας»

Στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας στο χωριό Άνω Γαρούνα στην Μέση Κέρκυρα, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του χωριού π. Γεώργιο Φαγογένη, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος μετά την αφυπηρέτησή του από την Ελληνική Αστυνομία, χειροτονήθηκε κληρικός και διακονεί εθελοντικά την τοπική Εκκλησία, εκπληρώνοντας την κλήση του Θεού. Ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε ακόμη τον π. Γεώργιο και σε πνευματικό- εξομολόγο, εκφράζοντας την χαρά του για την αγάπη του στον Θεό, για την συμπαράσταση στους ανθρώπους, αλλά και την ωριμότητα με την οποία ανέλαβε και εκπληρώνει την διακονία του.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ευκαιρία να φιλοσοφήσουμε πάνω στην ουσία της ελευθερίας που δεν είναι μόνο η σωματική, αλλά, κυρίως, η πνευματική. Λησμονήσαμε ότι αμαρτία σημαίνει την παράβαση του θελήματος του Θεού, που κλονίζει και συντρίβει την επικοινωνία με τον Θεό. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος εξορίζεται από τον Παράδεισο, διότι διαλέγει την αυτονομία του από τον Θεό και συνεχίζει να είναι χωρισμένος. Η Εκκλησία μας μάς υπενθυμίζει ότι ο πρώτος Αδάμ, μαζί με την Εύα, χωρίστηκαν του Θεού και του Παραδείσου. Ο δεύτερος Αδάμ, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, σαρκώνεται, μας αναδημιουργεί, μας δίδει την δυνατότητα της θεώσεως, μας βοηθά να ξεκινήσουμε από την αρχή, εφόσον θέλουμε να ζούμε στον Παράδεισο της Εκκλησίας, στην μυστηριακή μας ένωση με τον Θεό, διά της κοινωνίας του σώματος και του αίματός Του, διά της ελεημοσύνης, διά της μετανοίας, διά της αληθείας, με εκλογή να είμεθα αφιερωμένοι στον Θεό πλήρως. Η ψυχή μας γίνεται εύπλαστη και δεκτική όταν δίνουμε ένα «συγγνώμη»  στον αδελφό μας και η χάρις του Θεού έρχεται να κατοικήσει μέσα του.

Το Πάσχα, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος, πρέπει να είναι ένα διαρκές βίωμα στις καρδιές μας, όπως έκανε ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, ο οποίος κάθε στιγμή του χρόνου όποιον έβλεπε τον χαιρετούσε με την φράση « Χριστός ανέστη, χαρά μου». Αυτήν την πνευματική χαρά ας ζούμε σε όλη μας την ζωή, αρκεί να υπάρχει η απόφαση της πίστεως, της μετανοίας, της επιστροφής στον Κύριό μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων