17/03/2019 17/03/2019 Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας. Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας, όπου το πρωί της 17ης Μαρτίου 2019 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε...
17 Μαρτίου, 2019 - 16:24

Μητρ. Κέρκυρας: Αλλοιώνεται η ιστορία και η παράδοση της πατρίδος

Διαδώστε:
Μητρ. Κέρκυρας: Αλλοιώνεται η ιστορία και η παράδοση της πατρίδος

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας, όπου το πρωί της 17ης Μαρτίου 2019 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και της θαυματουργού εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας. Αντί δεήσεως αναγνώστηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, υπό του Σεβασμιωτάτου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι την σημερινή ημέρα εορτάζουμε την δόξα της Εκκλησίας μας και την Ορθόδοξη πίστη μας. Μέσα από την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο και την μετέπειτα τοπική Σύνοδο, κατά την οποία η Αγία Θεοδώρα η Αυγούστα επικύρωσε τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής, θριάμβευσε ο Χριστός. Η Ορθόδοξη πίστη μας μεταφράζεται ως Αλήθεια, η οποία δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά πρόσωπο, ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός. Τον Κύριό μας, Τον εικονίζουμε μόνο με την ανθρώπινη φύση Του και με τον τρόπο αυτό αναγόμεθα στην Θεϊκή Του φύση.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα δυστυχώς κυριαρχεί η εικόνα του διαδικτύου, η οποία και επηρεάζει εν πολλοίς την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στην επίπλαστη αυτή εικόνα στηρίζονται οι πολιτικοί, αλλά και η παγκόσμια λεγόμενη τάξη, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και η ιστορία και η παράδοση της πατρίδος μας. Στον αντίποδα, εντός της Αγίας Ορθοδοξίας μας βιώνεται η όντως Αλήθεια, μέσα από το Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Κοινωνία, την μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Δεσπότου Χριστού. Έξω από το απάνεμο λιμάνι της Εκκλησίας μας, επικρατούν φουρτούνες και κύματα της παγκοσμιοποιήσεως και της Νεάς Τάξεως Πραγμάτων. Ο “Δημοσθένης” της Ορθοδοξίας Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τόνισε ότι η Εκκλησία “πολεμουμένη νικά, υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται”. Όσο και αν Την υβρίζουν, η Εκκλησία έχει κεφαλή Της τον Κύριο της Δόξης, ο Οποίος, σύμφωνα και με το βιβλίο της Αποκαλύψεως “ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ”. Οι σημερινοί διώκτες της Εκκλησίας μας δεν έχουν παρά να μελετήσουν πού κατέταξε η ιστορία όσους πολέμησαν το Σώμα του Χριστού. Τόσους αιώνες η Ορθοδοξία θριαμβεύει, οι δε διώκτες Της πέρασαν στην αφάνεια, στην περιφρόνηση και στην λήθη.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού τον ανεκτίμητο θησαυρό της Ορθοδόξου πίστεως, την παράδοση των Αγίων Πατέρων, αλλά και την ιστορία της πατρίδος μας, διότι λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων