01/07/2020 01/07/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα λειτούργησε σήμερα το πρωί, Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άγιοι είναι τα όργανα της χάριτος του Θεού. «Γι’ αυτό και θεραπεύθηκαν ως προς την πορεία της...
01 Ιουλίου, 2020 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 18:18

Μητρ. Κερκύρας: «Δια των Θείων χαρισμάτων η αντίστασή μας»

Διαδώστε:
Μητρ. Κερκύρας: «Δια των Θείων χαρισμάτων η αντίστασή μας»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα λειτούργησε σήμερα το πρωί, Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άγιοι είναι τα όργανα της χάριτος του Θεού. «Γι’ αυτό και θεραπεύθηκαν ως προς την πορεία της ύπαρξής τους προς την βασιλεία του Θεού, αλλά και θεράπευσαν τους ανθρώπους. Οι άγιοι είχαν την σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος και γι’ αυτό κάποιοι από αυτούς είχαν το χάρισμα τού να θεραπεύουν εκτός από τις ψυχές των ανθρώπων και τα σώματά τους. Γι’ αυτό και είχαν χαρίσματα ιαμάτων.

Χαρίσματα έχουμε λάβει όλοι μας κατά την ημέρα της βαπτίσεως και του χρίσματός μας. Το υπέρτατο χάρισμα είναι η αγάπη. Αυτήν καλούμαστε να εξατομικεύσουμε και να τη ζήσουμε δίδοντάς την στον πλησίον. Οι άγιοι Ανάργυροι έρχονται να αναζωπυρώσουν το χάρισμα που μας έδωσε ο Θεός. Χρειάζεται όμως αγώνας πνευματικός, ώστε δια των χαρισμάτων μας να έχουμε την αντίστασή μας στην νέα εποχή, που έρχεται να καταλύσει την προσωπικότητά μας, να μας κάνει να αρνηθούμε την ψυχή, την παιδεία, την πατρίδα μας, να καταδικαστούμε στο σβήσιμο της ελευθερίας μας».

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων