22/04/2019 22/04/2019 Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής πόλεως (Πόρτα Ρεμούντα). Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή του Όρθρου της Μ. Δευτέρας, υπογράμμισε ότι η ξηρανθείσα συκή, την οποία ο Κύριος καταράστηκε, έχει να...
22 Απριλίου, 2019 - 10:09

Μητρ.Κερκύρας: “Η ζωή μας δεν έχει νόημα άνευ των πνευματικών καρπών”

Διαδώστε:
Μητρ.Κερκύρας: “Η ζωή μας δεν έχει νόημα άνευ των πνευματικών καρπών”

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής πόλεως (Πόρτα Ρεμούντα).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή του Όρθρου της Μ. Δευτέρας, υπογράμμισε ότι η ξηρανθείσα συκή, την οποία ο Κύριος καταράστηκε, έχει να κάνει με την πνευματική τύφλωση και πώρωση της καρδιάς του Ιουδαϊκού λαού, που ενώ μέσα στις συναγωγές μελετούσε τα χαρακτηριστικά του ερχόμενου Μεσσία, εντούτοις όταν ο Χριστός ήλθε στον κόσμο, παρά το πλήθος των θαυμάτων Του και  τις αναρίθμητες ευεργεσίες στον λαό Του, οδηγήθηκε στον φρικτό Γολγοθά, χύνοντας το πανακήρατο αίμα Του επί του Σταυρού. Η πνευματική ακαρπία όμως δεν αφορούσε μόνο τον ισραηλιτικό λαό τότε, αλλά και εμάς σήμερα, που ενώ ζούμε μέσα στην Χάρη του Τριαδικού Θεού και έχουμε λάβει το Άγιο Βάπτισμα, παρόλα αυτά μοχθούμε μονάχα για την κάλυψη των υλικών μας αναγκών και την κοινωνική μας ανέλιξη. Από την άλλη μεριά πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή μας δεν έχει νόημα άνευ των πνευματικών καρπών.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας μάς επισημαίνει ότι ο Κύριος αναμένει την επιστροφή του ανθρώπου, ακόμα και την δωδεκάτη ώρα. Η δωδεκάτη ώρα είναι ακριβώς οι ημέρες που ήδη διανύουμε της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, όπου ο Σωτήρ του κόσμου, οδεύει προς το Εκούσιον Πάθος Του. Ακόμα και τώρα ο Χριστός μάς καλεί να δώσουμε τον αγώνα τον καλό, να σταυρώσουμε τις αμαρτίες μας, τις κακίες μας, το θέλημά μας και να νεκρώσουμε τα πάθη μας, ώστε ο Κύριος να μάς αναστήσει κατά την λαμπροφόρο ημέρα της εκ νεκρών εγέρσεώς Του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων