27/07/2019 27/07/2019 “Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε ότι θα έρθει εποχή κατά την οποία “θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή”. Η κλωστή αυτή είναι το διαδίκτυο, όπου η αλόγιστη χρήση του έχει καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας τον σύγχρονο άνθρωπο δούλο” ανέφερε με έμφαση, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος χθες στο νησί των...
27 Ιουλίου, 2019 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2019 - 10:19

“Ο σύγχρονος άνθρωπος έγινε δούλος λόγω του διαδικτύου”

Διαδώστε:
“Ο σύγχρονος άνθρωπος έγινε δούλος λόγω του διαδικτύου”

“Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε ότι θα έρθει εποχή κατά την οποία “θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή”. Η κλωστή αυτή είναι το διαδίκτυο, όπου η αλόγιστη χρήση του έχει καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας τον σύγχρονο άνθρωπο δούλο” ανέφερε με έμφαση, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος χθες στο νησί των Παξών. Αναλυτικότερα την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Μπογδανάτικων, στους Παξούς και την επομένη 26 Ιουλίου ο κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Οζιάς, επίσης στο νησί των Παξών.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από το Απολυτίκιο της Αγίας : “Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε”επεσήμανε ότι η Αγία Παρασκευή υπήρξε η ομώνυμος πίστις. Γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς ημέρα Παρασκευή. Η ημέρα αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Πάθος και τον Σταυρικό θάνατο του Κυρίου μας. Η Οσιομάρτυς Παρασκευή τόσο πολύ αγάπησε τον εράσμιο της ψυχής της Ιησού Χριστό, ώστε θυσίασε την ζωή της για Εκείνον. Πίστεψε και βίωσε το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Αγία Παρασκευή είναι ο μετέωρος λίθος, ο οποίος χτυπήθηκε από διάφορα κύματα. Πρώτο κύμα ήταν αυτό της ρωμαϊκής ειδωλολατρίας και αθεϊας. Δεύτερο κύμα υπήρξε ο υλικός πλούτος που κληρονόμησε η Αγία από τους γονείς της, που όμως δεν στάθηκε εμπόδιο, ώστε να την χωρίσει από τον Χριστό. Και τρίτο κύμα που την χτύπησε με σφοδρότητα ήταν το μαρτύριό της. Παρόλα τα βασανιστήρια όμως που υπέστη η Αγία Παρασκευή, έχοντας ανδρείο φρόνημα, ομολόγησε με παρρησία τον Κύριο και Θεό της.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την ανδρεία της Αγίας Παρασκευής και να λάβουν απόφαση στην ζωή τους, να ακολουθήσουν τον Κύριο της Δόξης, σε καιρούς ιδιαίτερα χαλεπούς. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε ότι θα έρθει εποχή κατά την οποία “θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή”. Η κλωστή αυτή είναι το διαδίκτυο, όπου η αλόγιστη χρήση του έχει καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας τον σύγχρονο άνθρωπο δούλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων