15/07/2021 15/07/2021 Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, με την ευκαιρία της εορτής του θαύματος της ίασης του τυφλού Θεόδωρου, ο οποίος ήρθε από την Ανατολή για να ζητήσει με πίστη από τον Άγιο Σπυρίδωνα την θεραπεία του, εόρτασε ένα εκ των Διαποντίων νήσων, το Μαθράκι. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και μίλησε στον...
15 Ιουλίου, 2021 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 23:52

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Έχουμε μεταλλαχθεί όπως μεταλλάσσεται και ο επάρατος σύγχρονος ιός”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: “Έχουμε μεταλλαχθεί όπως μεταλλάσσεται και ο επάρατος σύγχρονος ιός”

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, με την ευκαιρία της εορτής του θαύματος της ίασης του τυφλού Θεόδωρου, ο οποίος ήρθε από την Ανατολή για να ζητήσει με πίστη από τον Άγιο Σπυρίδωνα την θεραπεία του, εόρτασε ένα εκ των Διαποντίων νήσων, το Μαθράκι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης λειτούργησε και μίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο θαύμα που επιτελέστηκε και με αυτή την αφορμή εξήγησε στο εκκλησίασμα το πώς συντελούνται τα θαύματα στη ζωή των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό ζητούν ένα θαύμα στη ζωή τους, αλλά για να γίνει το θαύμα χρειάζεται η πίστις, όπως ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, σε ανάλογες περιπτώσεις που ζητούσαν οι άνθρωποι την θεραπεία τους ή την επίλυση των όποιων προβλημάτων στη ζωή τους, ο Ιησούς Χριστός τους ρωτούσε περί του μέτρου της πίστεως των. Έπειτα τους έδιδε άφεση στις αμαρτίες τους και συντελείτο το θαύμα.

Όλοι οι Άγιοι της πίστεως μας, μεταξύ των οποίων και ο Άγιος Σπυρίδων, ο δικός μας Άγιος, έλαβαν την χάρη της θαυματουργίας. Οι ίδιοι δεν θαυματουργούν. Η παρρησία που έχουν στο Θεό, αυτή είναι η δύναμις που ικετεύουν τον Θεό προκειμένου να επέμβει στη ζωή των ανθρώπων που εκζητούν την χάρη και αποδέχονται τον Θεό εν ταπεινώσει και μετάνοια.

Στη εποχή μας οι άνθρωποι έχουμε μεταλλαχθεί όπως μεταλλάσσεται και ο επάρατος σύγχρονος ιός που μαστίζει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι έχουμε αυτοπαγιδευτεί στις προσφορές του σύγχρονου κόσμου και του συμφέροντος, πιστεύοντας ότι μόνο με την προσφορά της τεχνολογίας, της επιστήμης, του διαδικτύου και των σύγχρονων πνευματικών σειρήνων, η ζωή μας θα γίνει πιο εύκολη και περισσότερο άνετη, αλλά αντί της ανέσεως και της ευκολίας ο άνθρωπος στερήθηκε την ελευθερία του, την εικόνα του Θεού που φέρει μέσα του και φυλακίστηκε στο εγώ του και τον ατομισμό του. Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας και της βουλήσεως μας, δώρα με τα οποία μας δημιούργησε ο Θεός.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στους ανθρώπους να αναθεωρήσουμε όλοι μας την ζωή μας και να ζήσουμε στα μικρά νησιά τα οποία μας χάρισε ο Θεός με την απλοϊκή ζωή που οι πατέρες μας και ο Θεός, μας κληροδότησε. Ευχήθηκε τόσο στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους απόδημους της Αμερικής ο Άγιος Σπυρίδωνας να πρεσβεύει εις τον Θεό και να φυλάσσει τα νησιά μας και την πατρίδα μας.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων