01/06/2022 01/06/2022 Στον Ιερόν Προσκυνηματικόν Ναόν του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος τελέστηκε χθες, 31 Μαΐου 2022, Ιερά παράκληση προς ενίσχυση των υποψηφίων σπουδαστών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Κατά την ιερά παράκληση πλήθος ευσεβών μαθητών γονέων αλλά και εκπαιδευτικών, ένωσαν τις προσευχές τους μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριο μετά από...
01 Ιουνίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 10:04

Μητροπολίτης Κερκύρας για τα παιδιά στον Άγιο Σπυρίδωνα: «Και στην αποτυχία, ο Θεός ανοίγει άλλες πόρτες»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας για τα παιδιά στον Άγιο Σπυρίδωνα: «Και στην αποτυχία, ο Θεός ανοίγει άλλες πόρτες»

Στον Ιερόν Προσκυνηματικόν Ναόν του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος τελέστηκε χθες, 31 Μαΐου 2022, Ιερά παράκληση προς ενίσχυση των υποψηφίων σπουδαστών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Κατά την ιερά παράκληση πλήθος ευσεβών μαθητών γονέων αλλά και εκπαιδευτικών, ένωσαν τις προσευχές τους μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριο μετά από πρόσκληση του ιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ειδική προσευχή συντεθείσα προς τον σκοπό τούτο. Με πατρικούς λόγους ενίσχυσε τους υποψηφίους αναφερόμενος στην ιδιαιτέρα σχέση την οποία έχει ο Ιησούς Χριστός με την νεότητα, που στην επίγεια ζωή Του έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα νέα παιδιά που Τον πλησίασαν και ο Ιησούς Χριστός που είναι το φώς του κόσμου κατά την δική Του δήλωση, αλλά και με τις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος, αυτό το φως συνεχίζει να το εκπέμπει και τώρα προσκαλώντας την νεότητα κοντά Του. Αυτό το φώς ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος στους υποψηφίους τούτες τις μέρες που θα κληθούν στις εξετάσεις, τους ευχήθηκε να τους φωτίζει και να τους καθαρίζει την σκέψη τους. Η ζωή όλων των ανθρώπων είναι ένας αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση τόσο στην πνευματική ζωή όσο και στην υλική ζωή. Πάντοτε σε αυτές τις εξετάσεις που καλείται ο άνθρωπος να δίδει στην ζωή του, δεν έχει μόνο επιτυχίες αλλά και αποτυχίες και εσείς καλά μου παιδιά, αρχίζετε να γεύεστε την εμπειρία των εξετάσεων στην ζωή σας, που εγώ σας το εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό για την επιτυχία σας. Όμως δεν πρέπει να απογοητεύεστε από τις τυχόν αποτυχίες διότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα λέγει ότι πολλές φορές η φαινομενική για μας αποτυχία ίσως είναι επιτυχία στην ζωή μας «κάν πετύχεις, καν μη πετύχεις, επέτυχες εν τω μη επιτυχείν» που σημαίνει ότι στην αποτυχία, ο Θεός ανοίγει άλλες πόρτες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τόσο στους καθηγητές να ζήσουν την ικανοποίηση για τα παιδιά, τα οποία κοπίασαν όσο και στους γονείς να ανταμειφθούν οι κόποι τους για την συμπαράσταση και την αγωνία στα παιδιά τους.

Στη συνέχεια προσκάλεσε τον περιφερειακό διευθυντή Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο εκπροσωπώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να απευθύνει λόγο επιστηρικτικόν στους μαθητές, ο οποίος με πατρική αγάπη εκ του αξιώματος του διδασκάλου, ευχήθηκε και έδωσε οδηγίες πρακτικές στους μαθητές. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε ευλογίες στους μαθητές, συζήτησε μαζί τους και τους παρέθεσε ένα μικρό κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων