18/04/2021 18/04/2021 ΚΕΡΚΥΡΑ – Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 18 Απριλίου 2021, Ε’ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αφορμήθηκε αρχικά από το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τόνισε πως η θυσία του Χριστού πάνω στον σταυρό απαλλάσσει τον άνθρωπο από...
18 Απριλίου, 2021 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2021 - 19:45

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Να αφυπνιστούμε πνευματικά για την κάθαρση μας”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: “Να αφυπνιστούμε πνευματικά για την κάθαρση μας”

ΚΕΡΚΥΡΑ – Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 18 Απριλίου 2021, Ε’ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αφορμήθηκε αρχικά από το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τόνισε πως η θυσία του Χριστού πάνω στον σταυρό απαλλάσσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, τον θάνατο και τη φθορά. Μάλιστα, η εικονογραφική μας παράδοση απεικονίζει κάτω από τον σταυρό του Κυρίου να ποτίζεται ένα κρανίο, το κρανίο του Αδάμ, το οποίο συμβολίζει όλη την ανθρωπότητα που νικά τον θάνατο διά του αίματος του Κυρίου μας.

 

 

Όσοι έχουμε συνείδηση ότι είμαστε ενεργά μέλη της Εκκλησίας χρειάζεται να προσευχόμαστε και για όσους δεν καταλαβαίνουν την σημασία της πίστης. Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας παρουσιάζει ως παράδειγμα την αφύπνιση της αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Η Αγία Μαρία εισήλθε κι αυτή στην δική της σκηνή του μαρτυρίου. Αναθεώρησε την ζωή και την σκέψη της. Στην θυσία του Χριστού ο άνθρωπος καλείται να προσθέσει την μετοχή του στο επουράνιο μυστήριο, αφού όμως παλέψει για την κάθαρση της καρδιάς του. Καλούμαστε να βρούμε την αγάπη και την χάρη του Θεού, για να ζήσουμε το μυστήριο της αιωνιότητας. Πορευόμαστε όχι προς την ηθική ολοκλήρωση, αλλά προς την θέωση. Να μείνουμε μαζί με τον Θεό. Μας αναγέννησε και μας ανακαίνισε ο Ιησούς Χριστός στην εποχή της χάριτος, αίροντας την πτώση του Αδάμ που συνίστατο στην αυτοθέωσή του. Ο Λόγος του Θεού ανακαινίζει τον πεπτωκότα άνθρωπο και μπορούμε να εισέλθουμε στην δική μας σκηνή της αιωνιότητας και να ζήσουμε την χαρά της σχέσης με τον Χριστό.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων