26/04/2021 26/04/2021 Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 26 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Λάζου στο Μαντούκι. Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στο ευαγγέλιο της ακολουθίας του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης ο Χριστός αποστομώνει όσους επεχείρησαν να...
26 Απριλίου, 2021 - 22:44

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Να αποβάλουμε την υποκρισία”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: “Να αποβάλουμε την υποκρισία”

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 26 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Λάζου στο Μαντούκι.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στο ευαγγέλιο της ακολουθίας του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης ο Χριστός αποστομώνει όσους επεχείρησαν να Τον παγιδεύσουν. Απαντά στο ερώτημα τι πρέπει ο πιστός να κάνει έναντι της εξουσίας, λέγοντας ότι προηγείται η πίστη και υπακοή στον Θεό και στο θέλημά Του. Απέναντι στον Καίσαρα μπορούμε να τηρούμε ό,τι δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη.

Αναφερόμενος στα «ουαί» του Χριστού προς τους γραμματείς και Φαρισαίους ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την υποκρισία. Εάν ζούμε στην υποκρισία, τότε δεν θα μας αναγνωρίσει ο ίδιος ο Κύριός μας. Η υποκρισία ανέβασε τον Χριστό στο ικρίωμα του Σταυρού. Αντ’ αυτής, χρειάζεται να μιμηθούμε τον Χριστό στην αγάπη.

Η αγάπη είναι θυσιαστική. Αυτήν ζητά ο Θεός από εμάς. Δεν είναι λόγια η αγάπη αλλά πράξη, είναι αλήθεια κι ελευθερία. Όποιος βλέπει την αλήθεια, βλέπει τον Θεό και καταλαβαίνει ότι δεν πορεύεται στο ψεύδος. Αν βγάλουμε λοιπόν την υποκρισία από την ζωή μας, θα κατανοήσουμε τι σημαίνει η αγάπη του Θεού και όχι οι αγαπολογίες των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι σήμερα ταλαιπωρούνται από διωγμούς, από ανελευθερία, από υποκρισία, από προδοσία. Ας κατανοήσουν αυτοί που ελέγχουν την κοινωνία μας ότι μόνο με την παρουσία του Θεού μπορούμε να υπερβούμε τις κρίσεις και τις οικονομικές και τις πνευματικές, να αποβάλουμε τα προσωπεία και να πορευθούμε με ενότητα και αγάπη μεταξύ μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων