30/11/2019 30/11/2019 Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην Λάκκα Παξών λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από την ευαγγελική περικοπή στην οποία ο απόστολος Ανδρέας αναφωνεί, μετά την κληση του από τον Χριστό το “ευρήκαμεν...
30 Νοεμβρίου, 2019 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2019 - 16:36

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Να μη φοβηθούμε την αλήθεια”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: “Να μη φοβηθούμε την αλήθεια”

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην Λάκκα Παξών λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από την ευαγγελική περικοπή στην οποία ο απόστολος Ανδρέας αναφωνεί, μετά την κληση του από τον Χριστό το “ευρήκαμεν τον Μεσσίαν”. Ήταν ένας δύσκολος λόγος να ειπωθεί, σε μία εποχή κατά την οποία οι Ιουδαίοι περίμεναν μεν τον Μεσσία, όπως και οι προφήτες είχαν προαναγγείλει, αλλά τον περίμεναν ως έναν ισχυρό άνδρα, απελευθερωτή από την ρωμαϊκή εξουσία. Ένιωθαν ότι ήθελαν σωτηρία, κατανοούσαν την κατάρα, το βαθύ πνευματικό σκοτάδι, την απόσταση μεταξύ του αληθινού Θεού και των ανθρώπων, αλλά πρυτάνευσε η ανθρώπινη λογική της στιγμής. Ένιωθαν την τυραννία των ισχυρών και ζητούσαν ελευθερία. Δεν μπορούσαν λοιπόν να κατανοήσουν ότι ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας. Ο απόστολος το διεκήρυξε και το υπηρέτησε, τόσο όσο ο Χριστός ήταν κοντά τους, όσο και μετά την ανάληψη. Έφτασε στην βαρβαρική Σκυθία και μαρτύρησε στην Πάτρα.

Οι απόστολοοι μιλούσαν την αλήθεια και η αλήθεια ενοχλεί. Οι άνθρωποι, δεσμευμένοι στις αντιλήψεις τους, στα πάθη τους, στην αποξένωση της αμαρτίας, στις προτεραιότητες της δικής τους ζωής αισθάνονται έλεγχο εξαιτίας της παρουσίας του Χριστού.

Αυτός ο έλεγχος συμβαίνει και στους καιρούς μας. Ο Μεσσίας όμως είναι εντός ημών, η βασιλεία του Θεού υπάρχει στην καρδιά του πιστού. Και ας μην φοβηθούμε την αλήθεια που μας ελευθερώνει, αλλά ας αναζητούμε κι εμείς τον Χριστό στην ζωή μας και στην ζωή της Εκκλησίας. Ας είμαστε βέβαιοι ότι ζούμε στην εποχή της χάριτος, της αναστάσεως. Ο Χριστός δείχνει στην δική μας ζωή ότι διά του θανάτου εξαλείφεται η αμαρτία και δια της αναστάσως ενωνόμαστε μαζί Του.

Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να υπηρετήσουν με την ζωή τους την βασιλεία του Θεού, να την αγαπήσουν, να αποκαλυφθούν στην χάρη και την αλήθεια. Να μην νικηθούν από τα θέλγητρα του κοσμου, την αμαρτία, την ηδονή, την δόξα. Να δούνε το αληθινό φως που είναι ο Χριστός και να το μεταδώσουν στην ζωή τους.

Κατέληξε ευχόμενος τα “χρόνια πολλά” στον εορτάζοντα αρχιερατικό επίτροπο Παξών Πρωτ. Ανδρέα Διαμάντη και στους Παξινούς που βρέθηκαν στον ναό, τονίζοντας την χαρά του που βρέθηκε στην δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων