06/01/2021 06/01/2021 Χωρίς κάμερες τηλεοπτικών σταθμών τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων εντός του Μητροπολιτικού ναού στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας. «Όλες οι κάμερες βγείτε έξω» είπε με έμφαση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. “Θέλω να με συμπαθήσετε για προηγουμένως” διευκρίνισε λίγο αργότερα. “Έρχονται να πάρουν εικόνες για να δείξουν και να αποδείξουν ότι η Εκκλησία δε συμμορφώνεται....
06 Ιανουαρίου, 2021 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 18:54

«Όλες οι κάμερες βγείτε έξω»

Διαδώστε:
«Όλες οι κάμερες βγείτε έξω»

Χωρίς κάμερες τηλεοπτικών σταθμών τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων εντός του Μητροπολιτικού ναού στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.

«Όλες οι κάμερες βγείτε έξω» είπε με έμφαση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. “Θέλω να με συμπαθήσετε για προηγουμένως” διευκρίνισε λίγο αργότερα. “Έρχονται να πάρουν εικόνες για να δείξουν και να αποδείξουν ότι η Εκκλησία δε συμμορφώνεται. Η μοναδική είναι συμμορφωθείσα η Εκκλησία στους νόμους του Κράτους. Ας πάνε να μαζέψουνε απο αλλού τα συντρίμμια”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ο Σεβ. κ. Νεκτάριος, προσφωνώντας τους πιστούς τόνισε ότι η ημέρα αυτή είναι ημέρα αγιασμού, χαράς, ελπίδας, επεσήμανε ότι μπορεί τα πράγματα φέτος να μην επιτρέπουν να τηρηθούν τα έθιμα που συνοδεύουν την μεγάλη γιορτή, μπορεί η Εκκλησία να υφίσταται επιθέσεις, ιδίως διά μέσου των ΜΜΕ, τα οποία αντί να αναζητούν στα ρεβεγιόν και στα ταξίδια τις αιτίες για την τυχόν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αποδίδουν στην Εκκλησία και στην αγάπη των ανθρώπων για τον Θεό το πρόβλημα και παρακάλεσε τους πιστούς να νιώθουν ότι «η μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί». Οι απόστολοι που διακήρυτταν την Ανάσταση του Χριστού λίγοι ήταν, αλλά άλλαξαν τον κόσμο. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Τριαδικός Θεός φανερώνεται στον κόσμο για να αγιάσει τον άνθρωπο και την κτίση, να δώσει την ζωή και να πάρει το κακό από τις καρδιές μας. Ο μεγάλος αγιασμός που λαμβάνουμε από τους ναούς μας είναι σημείο ορατό της χάριτος του Θεού και εκτός από το σώμα μας αγιάζει και την ψυχή, ολόκληρη την ύπαρξη του ανθρώπου.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ: CorfuNews / Enimerosi Kerkira / ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων