28/09/2020 28/09/2020 Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «Μορφές όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας μας δείχνουν το δρόμο για να κάνουμε καινούργια ξεκινήματα» Για την συμπλήρωση 189 χρόνων από την επέτειο της δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια του Κερκυραίου τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας Κέρκυρας, όπου και ο τάφος του...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 17:49

Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «Μορφές όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας μας δείχνουν το δρόμο για να κάνουμε καινούργια ξεκινήματα»

Για την συμπλήρωση 189 χρόνων από την επέτειο της δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια του Κερκυραίου τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας Κέρκυρας, όπου και ο τάφος του Καποδίστρια.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ παραβρέθηκαν. μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ευστάθιος Μακρής και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας από σχολεία της πόλης με τις σημαίες τους. Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας μίλησε για τον κυβερνήτη η υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου κ. Δώρα Κουρή.

Προσφωνώντας τους παρισταμένους και τους μαθητές ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τιμούμε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια γιατί θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο θάνατος δεν νικά τον άνθρωπο, ο οποίος στη ζωή του έμαθε να παλεύει για το σύνολο και να μη μένει μόνο στον εαυτό του. Σε μια εποχή στην οποία η πατρίδα μας περνά πολλούς και σοβαρούς κινδύνους χρειαζόμαστε ενότητα και γνώση των καταστάσεων και ο Κυβερνήτης ήταν αυτός, ο οποίος γνώριζε την παγκόσμια σκηνή, ήξερε τις δυνατότητες της Ελλάδας και την ίδια στιγμή αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που προέρχονταν από τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων της εποχής για να οδηγήσει την Ελλάδα από την αυτονομία που θα περιλάμβανε την υποτέλεια σε φόρο στο Σουλτάνο σε ανεξαρτησία, δείχνοντάς μας ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον όταν αυτός που είναι ηγέτης μιας κοινωνίας γνωρίζει και εργάζεται με αυταπάρνηση και επιστρατεύει όλες του τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για το καλό. Τιμούμε τον Ιωάννη Καποδίστρια επειδή πέθανε φτωχότερος από όταν ανέλαβε την εξουσία, καθώς παραιτήθηκε από οποιαδήποτε αμοιβή και δαπάνησε την περιουσία του για την κατεστραμμένη τότε Ελλάδα, δείχνοντάς μας ότι η αγάπη γίνεται θυσία στην εποχή του ατομικισμού, της αδιαφορίας για τις αξίες και του φόβου του θανάτου. Μορφές όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας μας δείχνουν το δρόμο για να κάνουμε καινούργια ξεκινήματα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων