21/01/2020 21/01/2020 Με πολυπληθή συμμετοχή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο η τρίτη συνάντηση για το τρέχον ιεραποστολικό έτος της Σχολής Γοενων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Θέμα της συνάντησης ήταν “Να του πω αυτό που θέλω ή όχι;”. Ομιλητής ήταν ο ψυχοθεραπευτής, ψυχολόγος και συγγραφέας κ. Γρηγόρης Βασιλειάδης, ο οποίος είχε την...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 10:14

“Να του πω αυτό που θέλω ή όχι;”

Διαδώστε:
“Να του πω αυτό που θέλω ή όχι;”

Με πολυπληθή συμμετοχή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο η τρίτη συνάντηση για το τρέχον ιεραποστολικό έτος της Σχολής Γοενων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Θέμα της συνάντησης ήταν “Να του πω αυτό που θέλω ή όχι;”. Ομιλητής ήταν ο ψυχοθεραπευτής, ψυχολόγος και συγγραφέας κ. Γρηγόρης Βασιλειάδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να επισημαίνει λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι φοβόμαστε στην αγάπη και φοβόμαστε την αγάπη. Είναι η εσωτερική μας ανασφάλεια από το γεγονός ότι δεν έχουμε αποφασίσει να βρούμε την αλήθεια για το ποιοι θέλουμε πραγματικά να γίνουμε, είναι η θολούρα αυτού του κόσμου που ταυτίζει την ευτυχία με την εκπλήρωση όλων των θελημάτων μας, είναι τα βιώματα της βρεφικής μας ηλικίας, όταν δεν έχουμε αισθανθεί απόλυτη αποδοχή των επιθυμιών μας από την μητέρα, είναι η θυματοποίηση την οποία πολλές φορές κάνουμε στον εαυτό μας, για να μην αλλάξουμε.

Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε την ανάγκη να είμαστε ειλικρινείς με τον άλλο και τα παιδιά μας, να μην εγκλωβιζόμαστε στην γνώμη της κοινωνίας και των πολλών τι είναι ευτυχία, αλλά να την αναζητούμε στο να γίνουμε αυτοί που έχουμε δυνατότητα να γίνουμε, κατά τα χαρίσματα και τον κόπο μας, ενώ τόνισε ότι η πνευματική παράδοση της ορθοδοξίας βοηθά, με την καλλιέργεια της ταπείνωσης και την πρόταξη της αγάπης ως νοήματος ζωής.

Ακολούθησε ζωντανός διάλογος με την συμμετοχή του ακροατηρίου, ενώ ευλογήθηκε και η βασιλόπιτα της σχολής Γονέων. Τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος βρισκόταν στην Λευκίμμη, στην πανήγυρη του αγίου Αρσενίου, μετέφερε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

 

 

 

 

 

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε και το τελευταίο βιβλίο του κ. Βασιλειάδη “ Εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή” (εκδόσεις iwrite), ενώ οι παιδαγωγοί του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ ετοίμασαν εθελοντικά ένα ωραίο πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά των οικογενειών.

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 ο κ. Βασιλειάδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του Κύκλου φοιτητών και επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως πάνω στο θέμα του ψυχικού τραύματος και της σχέσης εξομολόγησης και ψυχοθεραπείας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων