03/09/2023 03/09/2023 Με ολονύκτια αγρυπνία προς τιμήν της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, εόρτασε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην Ιερά Μονή των Αγίου Θεοδώρου Καμάρας, στη Μέση Κέρκυρα, στην οποία και διαβιεί μετά μικράς ανδρώας αδελφότητος και ιδιαίτερα στο ιερό παρεκκλήσιον, τιμώμενον στον Άγιο Νεκτάριο. Αυτή η εορτή μετ’ αγρυπνίας είναι καθιερωμένη...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 14:31

Ο Άγιος της υπομονής Νεκτάριος, εορτάστηκε στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Άγιος της υπομονής Νεκτάριος, εορτάστηκε στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Με ολονύκτια αγρυπνία προς τιμήν της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, εόρτασε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην Ιερά Μονή των Αγίου Θεοδώρου Καμάρας, στη Μέση Κέρκυρα, στην οποία και διαβιεί μετά μικράς ανδρώας αδελφότητος και ιδιαίτερα στο ιερό παρεκκλήσιον, τιμώμενον στον Άγιο Νεκτάριο. Αυτή η εορτή μετ’ αγρυπνίας είναι καθιερωμένη επί πολλών ετών, στην οποία συμμετέχουν μοναστικές αδελφότητες, συνεργάτες του Μητροπολίτου, αλλά και πολλοί φιλακόλουθοι άνθρωποι εκ Κερκύρας.

Έψαλλαν στην αγρυπνία, εκκλησιαστικός χορός με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή της σχολής εκκλησιαστικής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικόλαος Μακρόπουλος μετά καθηγητών και μαθητών της σχολής. Ομοίως μερικοί πατέρες της Ιεράς Μονής.

Η ολονύκτιος αγρυπνία άρχισε περί την ογδόη εσπερινή και απόλυσε περί την τρίτη και τριάντα πρωινή ώρα. Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε μετά του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Χριστοδούλου Τριαντάφυλλου, ιεροκήρυκος του ιερού προσκυνήματος Αγίου Σπυρίδωνος, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Στρατιάς και αδελφού της Ιεράς Μονής, μετά του πρεσβυτέρου Βασιλείου Γάτα, του πρεσβυτέρου Ζαχαρίου Κοβαλτσουκ και του διακόνου του π. Ανδρέα Γκιόκα.

Στο τέλος ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου ( σπερνά ) και απευθυνόμενος σε όλους τους αγρυπνούντας, ο Σεβασμιώτατος έκανε μνεία περί της προσωπικότητας του Αγίου Νεκταρίου, του οποίου, όπως ο ίδιος είπε αναξίως φέρει το τιμημένο όνομα του, ενός συγχρόνου Αγίου της εκκλησίας μας, που δεν προέδραμε η εκκλησιά μας να τον αγιοκατατάξει, αλλά η συνείδηση του λαού τον τιμούσε ως Άγιο, ανήγειρε ναούς προς τιμή Του, διότι απολάμβανε με τις πρεσβείες Του και την παρρησία την οποία βρήκε στον θρόνο του Θεού, τις πλούσιες δωρεές των θαυμάτων και πολλών άλλων θαυμαστών στην ζωή τους. Κατά την ημέρα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων Του, όλη η νήσος της Αίγινας ευωδίασε από την άρρητο ευωδία τους. Δείγμα της χάριτος του Θεού που πλέον χαρίτωσε και τα εναπομείναντα στη γη άγια λείψανα Του.

Το σημαντικότερο από την ζωή του Αγίου, είναι η δύναμις της πίστεως Του, η οποία Του έδωσε τεράστια υπομονή στους πειρασμούς και στις συκοφαντίες τις οποίες έλαβε στην επίγεια ζωή Του, αλλά και την ελπίδα με την οποία ο Άγιος, μας διδάσκει στις δυσκολίες της προσωπικής μας ζωής να αντιμετωπίζουμε και να περιμένουμε την απάντηση του Θεού, κυρίως στην εποχή των ποικίλων δοκιμασιών που ζουν οι αληθινοί χριστιανοί. Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για τις πολλαπλές ευεργεσίες με τις οποίες ευεργετήθηκε, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι αληθινοί χριστιανοί, που αυτές οι ευεργεσίες δεν είναι μόνο υλικές, αλλά κυρίως πνευματικές και ο πανάγιος Θεός κάμπτεται προς τούτο με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας Του την οποία όλος ιδιαιτέρως τιμά και επικαλείται στην ζωή του, καθώς και τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου του οποίου φέρει στα πενήντα και πλέον έτη της μοναχικής και ιερατικής του ζωής και ο οποίος είναι προστάτης, έφορος, βοηθός, αρωγός και λύχνος στη ζωή του.

Ευχαρίστησε και τους πατέρες με τους οποίους συμπορεύεται στην ενταύτα ιερά Μονή, τους συνεργάτες, αλλά και όλους που συμπροσευχήθηκαν μαζί του, σε αυτή την πνευματική και λειτουργική σύναξη. Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προσεφέρθει μοναστηριακό κέρασμα ο ευλογηθείς άρτος και τα σπερνά του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων