22/03/2024 22/03/2024 Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής επισκέφθηκε την Κέρκυρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στα πλαίσια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, και...
22 Μαρτίου, 2024 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2024 - 14:34

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων στην Κέρκυρα

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής επισκέφθηκε την Κέρκυρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στα πλαίσια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, και είχε θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια, εν όψει και της εθνικής επετείου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, στο Πνευματικό της Κέντρο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εργασίες, οι δημιουργίες και οι ποικίλες δράσεις των σχολείων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλα τα Επτάνησα, που ετοιμάστηκαν στα πλαίσια της εβδομάδας Καποδίστρια που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2024.

Σε χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο Καποδίστριας είχε όραμα για την παιδεία του τόπου, το οποίο στηριζόταν αφενός μεν στην ελληνορθόδοξη παράδοση, αφετέρου δε στην πρόοδο της εποχής. Η βάση όμως για την παιδεία του Γένους ήταν το ξεκίνημα της ζωής των μαθητών από την εκκλησιαστική λατρεία και παράδοση και αυτό είναι πολύτιμο μήνυμα στους καιρούς μας. Επίσης, ο Καποδίστριας ήταν πρότυπο ηγεσίας και γι’ αυτό χρειάζεται να μην τον λησμονούμε. Συνεχάρη τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του για το έργο ανάδειξης της μνήμης του Καποδίστρια στα σχολεία και υπενθύμισε ότι η Ιερά Μητρόπολη, σε συνεργασία με τον εκλεκτό επιστήμονα και λάτρη του Καποδίστρια κ. Γιώργο Σκλαβούνο είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια από πολλών ετών να αναδειχθεί το ουσιαστικό έργο του κυβερνήτη. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και συμμετέχουν πολλοί φορείς της Κέρκυρας και τα τελευταία χρόνια και η εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός πολύ σημαντικό. Καλωσόρισε, τέλος, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή, με τον οποίο συνδέονται από πολλών ετών και τον ευχαρίστησε για την αγάπη και τη στήριξη στο έργο της Εκκλησίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Άνθης, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλος, ενώ όλοι ενθουσιάστηκαν από τις ωραίες δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών, οι οποίες είναι αναρτημένες προς χρήση στην διαδικτυακή πλατφόρμα της ιστοσελίδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Ο Σεβασμιώτατος και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επισκέφτηκαν και τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Φλώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων