08/02/2020 08/02/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου Περιβολίου στην Νότια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, μιλώντας στους πιστούς, τόνισε ότι ο άγιος Θεόδωρος ήταν συσστρατευμένος στο έργο της πίστεως στον Ιησού Χριστό, μολονότι έζησε στην περίοδο των...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 15:03

“Ο λαός του Θεού συστρατεύεται στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Ο λαός του Θεού συστρατεύεται στην Εκκλησία”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου Περιβολίου στην Νότια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, μιλώντας στους πιστούς, τόνισε ότι ο άγιος Θεόδωρος ήταν συσστρατευμένος στο έργο της πίστεως στον Ιησού Χριστό, μολονότι έζησε στην περίοδο των διωγμών. Κανείς δεν μπορούσε στα δικά του χρόνια να καταλάβει ποιος ήταν ο Χριστός, το ύψος και το μεγαλείο της αγάπης Του. Οι τότε κρατούντες είχαν θεοποιήσει τον εαυτό τους. Απέρριπταν τους χριστιανούς, διότι καταλάβαιναν ότι οι πιστοί δεν τους αποδέχονταν ως θεούς. Ανάλογη κατάσταση υπάρχει στους καιρούς μας. Η νέα τάξη πραγμάτων, η παγκοσμιοποίηση, θεοποίησε την ύλη, το χρήμα, τα αγαθά, ώστε οι άνθρωποι να απομακρυνθούν από τον αληθινό Θεό και να μας κάνει να αποδεχόμαστε ως θεούς αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο, όμως εμείς καλούμαστε να κρατήσουμε ανόθευτο το φρόνημα των μαρτύρων. .

Οι μάρτυρες παρέμεναν ασυμβίβαστοι ως προς τα κηρύγματα που θεοποιούν τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Τα υλικά αγαθά είναι μάταια και παροντικά. Τα πνευματικά όπλα μας αποδίδουν πλούτο αιώνιο. Η πρόνοια του Θεού τότε δεν μας εγκαταλείπει και ως προς τα υλικά. Ο Χριστός στρατολογεί και σήμερα όσους θέλουν να αγαπήσουν την αλήθεια.

Το μαρτύριο δεν είναι ντροπή. Η ομολογία του μαρτυρίου διά της πίστεως σημαίνει υπέρβαση του θανάτου, σημαίνει τρόπο ζωής αιωνιότητας, σημαίνει κοινωνία με τον Χριστό για πάντα. Ζει εις τον αιώνα λοιπόν ο δίκαιος, αυτός που συσστρατεύτηκε στην πίστη και στην ανάσταση του Χριστού.

Οι εποχές περνούν, αλλά δεν αλλάζουν. Η Εκκλησία όμως δεν καταποντίζεται. Η πίστη δεν διαγράφεται, όση βία, όσο μαρτύριο, όση κατασυκοφάντηση και να υποστεί. Μπορεί όσοι διαφημίζονται ιδεολογικά να μην συμπαθούν, να μην θέλουν την πίστη, όμως ο λαός του Θεού αισθάνεται ζωντανή την παρουσία του Θεού και συστρατεύεται στην Εκκλησία. Αυτόν τον δεσμό ουδείς θα τον νικήσει!

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο της ενορίας Αγίων Αποστόλων Βιταλάδων π. Νικόλαο Ρήγο.

Στην θεία λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Λέσσης και τοπικοί παράγοντες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων