19/07/2021 19/07/2021 Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε και λειτούργησε στην Ερείκουσα σε ένα από τα διαπόντια νησιά, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μίλησε στους πιστούς με αφορμή την γιορτή των Θεοφόρων Πατέρων της 4ης Οικουμενικής Συνόδου (Χαλκηδόνα, 451 μ.Χ.). Εξήγησε, ότι οι Πατέρες ασχολήθηκαν με την αμφισβήτηση του...
19 Ιουλίου, 2021 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2021 - 20:50

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Ερείκουσα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Ερείκουσα

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε και λειτούργησε στην Ερείκουσα σε ένα από τα διαπόντια νησιά, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μίλησε στους πιστούς με αφορμή την γιορτή των Θεοφόρων Πατέρων της 4ης Οικουμενικής Συνόδου (Χαλκηδόνα, 451 μ.Χ.).

Εξήγησε, ότι οι Πατέρες ασχολήθηκαν με την αμφισβήτηση του προσώπου του Ιησού Χριστού και υπεραμύνθηκαν των δύο φύσεων του Κυρίου μας. Αρχικά, υποστήριξε, ότι οι πατέρες δεν έκαναν εκπτώσεις γύρω από την πίστη του Θεού μας, ήταν καινοτόμοι σε ο, τι αφορούσε την πίστη και κρατούσαν σταθερή γραμμή. Συνέχισε, λέγοντας, πως οι Πατέρες ήταν φωτισμένοι από το Φώς της Χάριτος του Θεού‧ ο Κύριος είπε: «εγώ ειμί το Φώς του κόσμου».

Στη χθεσινή (18/7/21) ευαγγελική περικοπή ο Χριστός λέει, ότι εσείς είσαστε το Φώς του κόσμου, και στους μαθητές Του και κατ’ επέκταση σε όλους τους χριστιανούς μέσω του βαπτίσματός μας και με τον πνευματικό μας αγώνα. Δηλαδή το Φώς το αληθινό είναι ο Θεός, αυτό μας το λέει και ο ευαγγελιστής Ιωάννης, «ο Θεός Φώς εστίν», επομένως όλοι μας είμαστε ετερόφωτοι, γιατί λαμβάνουμε το Φώς του Θεού στην ζωή μας. Σήμερα ξανά δοκιμάζεται η πίστη μας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και το αμφισβήτησαν με την απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας και διώχθηκε με νόμους όχι του Θεού αλλά των ανθρώπων.

Η εποχή μας είναι εποχή σκότους πνευματικού, γιατί αδιαφορούμε για την πίστη μας για το Φώς της Ζωής μας, που είναι ο Χριστός. Επιπλέον οι εκπτώσεις στην εποχή μας και η αδιαφορία μας είναι μεγάλη, διότι είναι εποχή υπολογισμού, εποχή ορθολογισμού και εποχή συμφέροντος. Ο σκοταδισμός δεν ανήκει στην εκκλησία, που θέλουν να μας προσάψουν, καθώς οι Χριστιανοί ζούμε στο Φώς του Θεού, ενώ ο σκοταδισμός ανήκει μόνο σε όσους ζουν μακριά από το Φώς του Χριστού, στο σκοτάδι της αμαρτίας. Ευχήθηκε σε όλους του κατοίκους αλλά και σε εκείνους που επέστρεψαν από την Αμερική, όπου παλαιότερα είχαν μεταναστεύσει και επιστρέφουν, να μην ξεχνούν τις ρίζες τους και το ιερό χώμα του νησιού και της πατρίδας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων