11/09/2023 11/09/2023 Τον καθιερωμένο αγιασμό σε σχολεία της Κέρκυρας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους τέλεσε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο Σεβασμιώτατος πήγε στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού και στο Σχολικό Κέντρο παλαιάς Πόλης, όπου τόνισε στα παιδιά του Δημοτικού την αξία του να...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 15:41

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στους Αγιασμούς των Σχολείων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στους Αγιασμούς των Σχολείων

Τον καθιερωμένο αγιασμό σε σχολεία της Κέρκυρας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους τέλεσε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος πήγε στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού και στο Σχολικό Κέντρο παλαιάς Πόλης, όπου τόνισε στα παιδιά του Δημοτικού την αξία του να θεωρούν το σχολείο με μελίσσι, στο οποίο τα ίδια θα δημιουργήσουν, όπως οι μέλισσες, το μέλι της γνώσης και της καλλιέργειας του χαρακτήρα, με αγάπη και χαρά.
Στη συνέχεια,  μετέβη στο 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στο 4ο Λύκειο και στο Μουσικό Σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.
Απευθυνόμενος στα μεγαλύτερα παιδιά ο Μητροπολίτης Κερκύρας τους ζήτησε να μη μείνουν στην πληροφορία του «gouglαρίσματος», αλλά να αγωνιστούν να προχωρήσουν στο ταξίδι της γνώσης που ελευθερώνει. Να μη λησμονούν ότι το σχολείο είναι η μεγάλη ευκαιρία να φύγουν από την εξάρτηση των κινητών τηλεφώνων και του ηλεκτρονικού κόσμου, που τους κλείνει στο «εγώ» τους, και να κάνουν ένα βήμα προς το χτίσιμο γνήσιων σχέσεων αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ενώ τόνισε πως στο ελληνικό σχολείο δίνεται η ευκαιρία τα παιδιά να σπουδάσουν τις αξίες της παράδοσης, της πίστης, της ιστορίας, του πολιτισμού, της γλώσσας μας, ώστε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας και να μην αφομοιωθούμε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης.
Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε, επίσης τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη νέα σχολική χρονιά, να ζητούν την ευλογία του Θεού και με τη δύναμη της πίστης να προχωρούν.
Στους αγιασμούς παραβρέθηκαν και οι αρχές του τόπου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα, ο βουλευτής κ. Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Δουκάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλαμάνος και πολλοί γονείς.
       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων