04/02/2019 04/02/2019 Στο πλαίσιο των ποιμαντικών του επισκέψεων και της πανηγύρεως της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος βρέθηκε στο νησί των Παξών, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019 χοροστάτησε στον εσπερινό στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος στον Γάϊο και την επομένη Κυριακή 3 Ιανουαρίου ιερούργησε στον ίδιο...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:48

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στους Παξούς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στους Παξούς

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών του επισκέψεων και της πανηγύρεως της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος βρέθηκε στο νησί των Παξών, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019 χοροστάτησε στον εσπερινό στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος στον Γάϊο και την επομένη Κυριακή 3 Ιανουαρίου ιερούργησε στον ίδιο ναό.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την παραβολή των ταλάντων. Ο Τριαδικός Θεός έχει δώσει στον κάθε άνθρωπο την ιδιοπροσωπία του. Ο άνθρωπος έχει τόσο την προσωπικότητά του, όσο και χαρίσματα, ανάλογα της προσωπικότητός του, από τον Χριστό. Ο Θεός έχει εμφυσήσει στον άνθρωπο το πνεύμα της δημιουργικότητας. Επαφίεται στον ίδιο τον άνθρωπο να αναδείξει τα χαρίσματά του και όχι μονάχα αυτό, αλλά να τα πολλαπλασιάσει κιόλας. Η ανάδειξη αυτή των ταλάντων του καθενός γίνεται μόνο εντός της Αγίας μας Εκκλησίας, μέσα από την Μυστηριακή ζωή Της. Στον πονηρό και οκνηρό άνθρωπο της Ευαγγελικής περικοπής, αντικατοπτρίζονται όλοι εκείνοι που βρίσκονται εκτός της Εκκλησίας και έχουν διακόψει την κοινωνία τόσο με τον Κύριο, όσο και με τους αδελφούς τους και παραμένουν κλεισμένοι στον εγωϊσμό τους, τόνισε καταληκτικά ο κ. Νεκτάριος.


Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόσκληση των δασκάλων και καθηγητών του νησιού επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού των Παξών. Ο κ. Νεκτάριος έτυχε θερμότατης υποδοχής τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους μαθητές. Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον πνευματικό τους πατέρα που βρέθηκε κοντά τους. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αφού εξέφρασε την πολύ μεγάλη χαρά του, επεσήμανε στους μαθητές ότι εκείνοι αποτελούν την ελπίδα της πατρίδος. Η ελπίδα όμως με τη σειρά της συνεπάγεται την πίστη που οφείλουν να έχουν στον Θεό. Εκείνος που σίγουρα ποτέ δεν θα τους προδώσει είναι ο Ιησούς Χριστός. Αυτός είναι η μοναδική απαντοχή στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν στον κ. Νεκτάριο τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει αναφορικά με την ωρίμανση των παιδιών που διαβιούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, με αυτά που ζουν στην επαρχία. Τα τελευταία αφενός μεν είναι πιο ευτυχισμένα και αφετέρου ωριμάζουν γρηγορότερα.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Παξών κ. Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο, καθώς και με άλλους τοπικούς φορείς του νησιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων