25/08/2022 25/08/2022 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ι.Μ Αγίας Κυριακής Κουραμάδων, η οποία έχει δεύτερο έφορο και προστάτη της, τον Άγιο. Κατά την Θεία Λειτουργία έγινε και η χειροτονία εις πρεσβύτερον του διακόνου της Ιεράς Μονής, π. Προδρόμου Μαμωνά, ο οποίος επί πολλά έτη υπήρξε δόκιμος μοναχός, μοναχός...
25 Αυγούστου, 2022 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 19:49

 Ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροτόνησε πρεσβύτερο στην Αγ. Κυριακή Κουραμάδων (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
 Ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροτόνησε πρεσβύτερο στην Αγ. Κυριακή Κουραμάδων (ΦΩΤΟ)

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ι.Μ Αγίας Κυριακής Κουραμάδων, η οποία έχει δεύτερο έφορο και προστάτη της, τον Άγιο.

Κατά την Θεία Λειτουργία έγινε και η χειροτονία εις πρεσβύτερον του διακόνου της Ιεράς Μονής, π. Προδρόμου Μαμωνά, ο οποίος επί πολλά έτη υπήρξε δόκιμος μοναχός, μοναχός και διάκονος.

Πρόκειται περί ενός ευσεβούς νέου ο οποίος διακατέχετε από τον θείο έρωτα στην μοναχική ζωή. Είναι μοναχός της υπομονής, της υποταγής και της σιωπής. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έπειτα από την ομιλία του χειροτονούμενου ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό για όλες τις πνευματικές ευεργεσίες τις οποίες δέχθηκε στην ζωή του, την ευγνωμοσύνη του στον γέροντά του και καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Νικηφορίδη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εμπειρίες τις μοναχικής ζωής τις οποίες απέκτησε στην διάρκεια όλων των ετών της διακονίας του στην ιερά μονή.

Επίσης,  ευχαρίστησε και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο ο οποίος συνδέεται πνευματικά με τον γέροντα της Μονής και παρευρέθη προς τούτο το γεγονός της χειροτονίας. Απευθυνόμενος και προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας, τον οποίο γνώρισε από την νεαρή του ηλικία όταν εισήλθε ως δόκιμος στην ιερά μονή, τον ευχαρίστησε για την πατρική του συμπαράσταση σε όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του.

Ο Μητροπολίτης ανταπαντώντας στον χειροτονούμενο του είπε ότι «σήμερα ιερουργείται η προσωπική σου πεντηκοστή που έπειτα από λίγο όπως οι απόστολοι του Κυρίου μας επλήσθησαν πνεύματος Αγίου, έτσι και εσύ θα γίνεις τέκνο φωτόμορφο της εκκλησίας γεμάτος από την θεία χάρη της ιερωσύνης, για να ιερουργείς το μυστήριο των μυστηρίων την θεία ευχαριστία, να κηρύττεις το ευαγγέλιο της σωτηρίας στους ανθρώπους και να ορθοτομείς τον λόγο της αληθείας, να αναδέχεσαι το βάρος των αμαρτιών των ανθρώπων, οι οποίοι θα καταφεύγουν στο πνευματικό καταφύγιο της ιεράς μονής σας, για να βρουν τη λύτρωση στην ζωή τους». «Και όλα αυτά καλείσαι να τα διακονήσεις», συνέχισε «σε μία εποχή η οποία χαρακτηρίζεται, ως εποχή της αποστασίας από τον Θεό, της πλησμονής των υλικών αγαθών και του άκρατου ευδαιμονισμού σε μία εποχή της σαρκολατρείας και της ποικίλης αμαρτίας και κακίας. Σε μία εποχή που τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη διακυβεύονται και η ιστορία παραχαράσσεται και ο πολιτισμός απεμπολείται.

Οι εποχές στις οποίες οι παλαιότεροι εξ ημών, είτε επίσκοποι είτε ιερείς και ιερομόναχοι, μεθούσαν από την δόξα της κοσμικής εξουσίας, άλλαξε διαρήδην. Η εποχή μας σήμερα αντίθετα έχει ταπεινώσει το κοσμικό φρόνημα στο οποίο δυστυχώς μετείχε και η εκκλησία μας και ο ιδεώδης σήμερα λειτουργός του υψίστου, πρέπει να συνειδητοποιήσει τον λόγο του αποστόλου Παύλου « ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν, ὑμεῖς δὲ φρόνιμοι ἐν Χριστῷ· ἡμεῖς ἀσθενεῖς, ὑμεῖς δὲ ἰσχυροί· ὑμεῖς ἔνδοξοι, ἡμεῖς δὲ ἄτιμοι». Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η δόξα του σύγχρονου ιερέως είναι η άρση του σταυρού και η πορεία προς τον Γολγοθά και η αναβασή μας στο ικρίωμα του σταυρού».

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, τη παρακλήσει του ηγουμένου της Μονής, ο Μητροπολίτης τον προχείρισε εις αρχιμανδρίτη. Επίσης μετά το κέρασμα προς το εκκλησίασμα, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα όπου ετοίμασαν φίλοι και διακονητές της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων