02/12/2022 02/12/2022 Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου βρέθηκε στην Κέρκυρα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε σήμερα και στην γενική ιερατική σύναξη της τοπικής Εκκλησίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας. Θέμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Λαρίσης ήταν “Λάλει και μη σιωπήσεις”, με κεντρικό σημείο...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 19:01

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ομιλητής σε Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ομιλητής σε Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου βρέθηκε στην Κέρκυρα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε σήμερα και στην γενική ιερατική σύναξη της τοπικής Εκκλησίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας.

Θέμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Λαρίσης ήταν “Λάλει και μη σιωπήσεις”, με κεντρικό σημείο αναφοράς το κήρυγμα στην ορθόδοξη παράδοση, καθώς και στην ιερατική διακονία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το κήρυγμα πρέπει να είναι Χριστοκεντρικό, σωτηριολογικό, σύντομο και σύγχρονο στην γλώσσα, με επίγνωση των αναγκών των ανθρώπων.

Τόνισε ότι δεν μπορούν οι κληρικοί να παρασύρονται από αντιλήψεις μη ορθόδοξες, αλλά χρειάζεται να έχουν θεολογικό λόγο, που να είναι βιωματικός.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αντιχριστολογία, η οποία, δυστυχώς, είναι μίμηση προτεσταντικών αντιλήψεων, ενώ η πατερική μας παράδοση μιλά για τον ερχομό του Χριστού και την χαρά της ανάστασης και δεν θεωρεί την Αποκάλυψη του Ιωάννη βιβλίο τρομοκρατίας.

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος έκανε αναφορά στην απλότητα, αλλά και την ακρίβεια με την οποία ο κληρικός οφείλει να αναφέρεται στη ζωή της Εκκλησίας, καθώς και στην μεγάλη προσοχή, για να μην εμπίπτει σε δογματικά σφάλματα, ενώ ζήτησε ο λόγος του να είναι εν υπακοή στην Εκκλησία και στον επίσκοπο, ώστε να μην ακούγονται προσωπικές απόψεις, οι οποίες σκανδαλίζουν τους πιστούς.

Ο λόγος της Εκκλησίας βεβαίως είναι παρακλητικός. Το κήρυγμα είναι καθήκον του ιερέα και έργο Θεού, ενώ η ζωή του ιερέα και το παράδειγμά του, επιβεβαιώνει ή όχι την αξιοπιστία των λόγων του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο για την εξαιρετική ομιλία του, ενώ τόνισε ότι η διακονία του κηρύγματος είναι ιερουργία, την οποία ο κληρικός οφείλει να την αναλαμβάνει με σεβασμό, μετά λόγου γνώσεως και με ταπείνωση. Η τοπική Εκκλησία έχει γραπτό κήρυγμα κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή, ενώ ζήτησε από τους εντεταλμένους να κηρύττουν κληρικούς, να βιώνουν πρώτα αυτά τα οποία καταθέτουν στους πιστούς, για να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος ενημέρωσε τους ιερείς για τρέχοντα ζητήματα και για το πρόγραμμα των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου, καθώς και για τις δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί, κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα, την Ιερά Μονή Πλατυτέρας, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, καθώς και υποδομές της τοπικής Εκκλησίας, εκφράζοντας την χαρά του για την φιλοξενία και την αγάπη στον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και τους συνεργάτες του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων