28/11/2022 28/11/2022 Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 35 διδακτικών ωρών που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με τίτλο: «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα (εξομολογητική)», στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 19:04

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΠΕ για τους κληρικούς της Ι.Μ Κερκύρας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΠΕ για τους κληρικούς της Ι.Μ Κερκύρας

Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 35 διδακτικών ωρών που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με τίτλο: «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα (εξομολογητική)», στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η τελευταία συνάντηση του προγράμματος ξεκίνησε την 11η πρωΐνή παρουσία του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του εν λόγω επιμορφωτικού προγράμματος για την τοπική Εκκλησία και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία. Έκανε ένα σχολιασμό στη θεματική του προγράμματος, παραθέτοντας δικές του εμπειρίες από την εξομολόγηση, ζήτησε από τους ιερείς να έχουν πνεύμα μαθητείας, για να ωφελούνται από τέτοιες ευκαιρίες, ενώ επεσήμανε ότι η πνευματική πατρότητα είναι γεγονός μεγάλης σημασίας για την ζωή της Εκκλησίας και εκτός από την φώτιση του Θεού, χρειάζεται η κατάρτιση των κληρικών. Δεν πρέπει οι πατέρες να επαναπαύονται σε όσα γνωρίζουν, αλλά να επιδιώκουν να προσθέτουν στην μάθησή τους.  Ζήτησε και από τους ίδιους να εξομολογούνται, για να προοδεύουν πνευματικά.  Τέλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο,  για την σπουδαιότητα της ύπαρξης του Ι.Π.Ε. και την προσφορά του στους κληρικούς όλων των Μητροπόλεων, ανά την επικράτεια, με την δυνατότητα να λαμβάνουν πιστοποιημένη επιμόρφωση και να ενισχύουν τα ιερατικά τους καθήκοντα. Ευχαρίστησε ακόμη τον διευθυντή  του ΙΠΕ Αρχιμ.  Θεολόγο Αλεξανδράκη, για την συνεχή παρουσία του στις επιμορφώσεις που έλαβαν χώρα στην νήσο Κέρκυρα, καθώς και τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος με την πλήρη καθοδήγηση, την εμπειρία, και άοκνη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, μερίμνησε για την λειτουργικότητα του συνολικού εγχειρήματος οργανώνοντας το πρόγραμμα ως Συντονιστής του και όλους τους εκλεκτούς επιμορφωτές για την πολύτιμη συμβολή τους στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την νέα επιτυχημένη συνεργασία του Ι.Π.Ε. μετά της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ευχήθηκε δε με την ευκαιρία της επετείου της εικοσαετούς  Ποιμαντορίας, ο Θεός να του χαρίζει έτη πολλά και ευλογημένα επ΄ αγαθώ της Αγίας Εκκλησίας μας.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στους συμμετέχοντες τις πιστοποιήσεις του προηγούμενου προγράμματος για την Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας.

Ακολούθησε η εισήγηση του π. Θεολόγου Αλεξανδράκη,  με τίτλο: «Η πνευματική υποστήριξη στη σύγχρονη κοινωνία», κατά την οποία ανέπτυξε με σύγχρονο λόγο την σύγχυση που βρίσκεται σήμερα ο άνθρωπος και ανέδειξε τα σημεία εκείνα κατά τα οποία η Εκκλησία αποτιμάται, ως συλλογικό γεγονός, με στόχο και ποιμαντικό μήνυμα την διαρκή υπενθύμιση του εκκλησιαστικού γεγονότος της σωτηρίας του προσώπου.

Τέλος, έγινε μια ανακεφαλαίωση των βασικών θεμάτων που αναπτύχθηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος εστιάζοντας σε βασικά λειτουργικά θέματα που απασχολούν τους κληρικούς σήμερα και  προχώρησε στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευομένων με ανατροφοδότηση των στόχων του προγράμματος.

Στο τέλος, έγινε και η αξιολόγηση του προγράμματος από τους συμμετέχοντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων