28/05/2020 28/05/2020 Στην πανηγυρίζουσα ενορία Αναλήψεως στο Κανόνι της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η άγνοια της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας για τα μεγάλα γεγονότα της πίστης μας μάς οδηγεί σε εκτροπή από την πίστη....
28 Μαΐου, 2020 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 19:00

«Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας, κανένας φόβος δεν υπάρχει»

Διαδώστε:
«Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας, κανένας φόβος δεν υπάρχει»

Στην πανηγυρίζουσα ενορία Αναλήψεως στο Κανόνι της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η άγνοια της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας για τα μεγάλα γεγονότα της πίστης μας μάς οδηγεί σε εκτροπή από την πίστη. Δεν πιστεύουμε οι άνθρωποι στον εν τρισί προσώποις έναν Θεό που μας δημιούργησε, που έπαθε για μας, που ανέστησε την φύση μας και την ανέλαβε μαζί Του αναστημένη και αδιάφθορη στον ουρανό όλοι μας. Επιμένοντας στην δική μας πεπτωκυία φύση, στον δικό μας λογισμό, ο νους μας καθίσταται ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης. Ο Χριστός μας κάλεσε και μας καλεί εν ελευθερία στο μυστήριο της θείας οικονομίας. Μας κάλεσε στην επουράνια κατάσταση, στην οδό της αγιότητας. Έτσι, με την Ανάληψή Του ο Χριστός ένωσε τα επίγεια με τα επουράνια.

Φωνάζει λοιπόν σε όσους Τον αγαπούνε: «Εγώ ειμί μεθ’ υμών και ουδείς καθ’ υμών». Ο Χριστός αγαπά όλους. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν Τον αγαπούνε. Δεν θέλουν να εκφράσουν την πίστη και την αφοσίωσή τους, όπως επίσης και όσοι άλλα σκέπτονται και διαλογίζονται στην ζωή τους, είναι μακριά από τον Χριστό. Όταν ο Χριστός είναι κοντά μας, κανείς δεν έχει την δύναμη να μας νικήσει. Ο πειρασμός κι ο διάβολος συντρίβονται μπροστά στην δύναμη του Χριστού. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να συνθηκολογεί με το ψεύδος, τον πειρασμό, την απάτη, την φιληδονία, στους συμβιβασμούς του ανθρώπου και δίνουν τόσο στον πειρασμό. Όποιος όμως αγαπά τον Θεό αφήνει την χάρη του Θεού να εισχωρήσει στην καρδιά του και κάνει τον Χριστό να κατοικεί εντός του. Αυτό έπραξαν οι άγιοι.

Να μην φοβόμαστε, όταν ο Χριστός είναι στις καρδιές μας. Χρειάζεται να αγωνιζόμαστε εν Χριστώ για να κρατηθούμε στην πίστη. Ο αγώνας αυτός έχει νόημα όταν κοινωνούμε το σώμα και το αίμα του Χριστού!

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων