08/05/2021 08/05/2021 Στην Κασσιώπη της Βόρειας Κέρκυρας τελέστηκε το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας, ημέρα ανάμνησης υπερφυούς θαύματος της Παναγίας, η οποία έδωσε πίσω την όρασή του στον τυφλωθέντα από τους Βενετούς νέο ονόματι Στέφανο. Στην θεία λειτουργία ιερουργών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, φιλοξενούμενος του...
08 Μαΐου, 2021 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2021 - 12:50

Περιφορά της Εικόνος της Παναγίας “Κασσωπίτρας” στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Περιφορά της Εικόνος της Παναγίας “Κασσωπίτρας” στην Κέρκυρα

Στην Κασσιώπη της Βόρειας Κέρκυρας τελέστηκε το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας, ημέρα ανάμνησης υπερφυούς θαύματος της Παναγίας, η οποία έδωσε πίσω την όρασή του στον τυφλωθέντα από τους Βενετούς νέο ονόματι Στέφανο.

Στην θεία λειτουργία ιερουργών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος συμπροσευχήθηκε και προσφώνησε τον λειτουργό Ιεράρχη, τονίζοντας ότι και οι δύο διετέλεσαν πνευματικά τέκνα και μαθητές του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Ο μακαριστός Πρωθιεράρχης ζήτησε από όλους μας να αντισταθούμε στην πνευματική παρακμή των καιρών μας, για να ανακάμψουμε πνευματικά και κοινωνικά και ο τελευταίος αυτός λόγος του, πριν φύγει από την ζωή το 2008, παραμένει επίκαιρος.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο για την χαρά του συναπαντήματος, τόνισε στην ζωή μας πρέπει να πορευόμαστε με την ελπίδα στον αναστημένο Χριστό.

Και μέσα από την πίστη κατανοούμε την σημασία των θαυμάτων στην ζωή μας. Οι πατέρες μας κατέφευγαν στην Εκκλησία και τους Αγίους, όταν υπήρχαν δυσκολίες. Ζητούσαν το έλεος, την χάρη και την βοήθεια των Αγίων. Υπάρχει όμως μια διαφορά με το σήμερα: οι πατέρες μας πίστευαν, είχαν ορθόδοξο φρόνημα, δάκρυζαν, απευθύνονταν στον Θεό. Αυτό έκαναν και με την παναγία, η οποία ουδέποτε μας εγκατέλειπε.

Έχουν πάψει σήμερα τα θαύματα σήμερα. Ο ουρανός σιωπά, διότι εμείς εγκαταλείψαμε τον Θεό στην ζωή μας και έχουμε βάλει άλλους θεούς κυρίαρχους στην ζωή μας. Ο Θεός δεν επεμβαίνει στανικά στην ζωή μας. Θέλει την αγάπη μας, θέλει την ταπείνωσή μας, θέλει τον εαυτό μας όλο.

Η Παναγία δεν έπαψε να σπεύδει εις βοήθειαν. Περιμένει από εμάς μία προσευχή, μία παράκληση, μία ικεσία, μια γονυκλισία. Ας παρακαλούμε τη Παναγία και τον Άγιο Σπυρίδωνα να σπεύσουν εις βοήθεια και να απαλλαγούμε από την πανδημία, για να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο. Η Παναγία θα ας βοηθήσει, αρκεί να την παραδεχτούμε ως Μάνα, ως ευεργέτιδα, ως την μεσίτρια στον Θεό. Η ελπίδα δεν πρέπει να σβήσει. Ας μην αποκάμουμε! Ζει Κύριος ο Θεός και θα τα ξεπεράσουμε όλα αν έχουμε μέσα μας Χριστό, Ελλάδα και την Παναγιά μας!

Στο πέρας της λειτουργίας έγινε μικρή περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως και της Παναγίας πέριξ του ιερού ναού. Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, καθώς και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων