29/05/2023 30/05/2023 Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Προσφωνώντας τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχία. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι...
29 Μαΐου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 1:47

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων στην Κέρκυρα

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Προσφωνώντας τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχία.

Ο Άγιος Σπυρίδων είναι ο άγιος των καρδιών μας. Γι’ αυτό και η τοπική Εκκλησία απευθύνεται σε εκείνον για τα παιδιά της και θα το πράττει καθημερινά, καθόλη την διάρκεια των εξετάσεων, ώστε να έχουν ειρήνη, νουν έξυπνο, εν εγρηγόρσει, ώστε μέσα από τον κόπο που τα παιδιά κατέβαλαν να φωτιστούν και από τον Θεό.

Τόνισε ότι έχει σημασία οι ίδιοι οι υποψήφιοι να κάνουν την προσευχή τους, ζήτησε να έχουν εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, επικαλέστηκε έναν ωραίο λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυστοστόμου για την επιτυχία «του μη επιτυχείν», όταν ο άνθρωπος εμπιστεύεται τον Θεό και Τον αφήνει να ανοίξει μιαν άλλη πόρτα στην ζωή.

Δεν χρειάζεται απελπισία και απαισιοδοξία στην δοκιμασία των εξετάσεων, αλλά εμπιστοσύνη στον Θεό που αγαπά όλους.

Τώρα που ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος για την ζωή των παιδιών, χρειάζεται η ωριμότητα, στην οποία συμβάλλει η εκκλησιαστική ζωή και η στήριξη στην δύναμη του Θεού και στην θέληση που έχει δώσει στον κάθε άνθρωπο.

Στην παράκληση συμμετείχε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ο οποίος απηύθυνε με την σειρά του θερμό χαιρετισμό στους μαθητές, αλλά και ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία.

Στο τέλος οι υποψήφιοι προσκύνησαν την λάρνακα του Αγίου Σπυρίδωνος και έλαβαν ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων