09/06/2021 09/06/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021 στον ναό της Αναστάσεως στο Δημοτικό Κοιμητήριο Γαρίτσας, με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα. Ο ναός, όπως και όλοι οι ναοί των κοιμητηρίων στην Ελλάδα, δόθηκε στην Εκκλησία, με την ψήφιση σχετικού νόμου τον Οκτώβριο του...
09 Ιουνίου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 21:35

Περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως εντός του κοιμητηρίου

Διαδώστε:
Περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως εντός του κοιμητηρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021 στον ναό της Αναστάσεως στο Δημοτικό Κοιμητήριο Γαρίτσας, με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα.

Ο ναός, όπως και όλοι οι ναοί των κοιμητηρίων στην Ελλάδα, δόθηκε στην Εκκλησία, με την ψήφιση σχετικού νόμου τον Οκτώβριο του 2020.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών προκατόχων του Χρυσάνθου και Ευσταθίου, που είναι θαμμένοι εντός του ναού, όπως συνηθιζόταν στην Κέρκυρα, ενώ προεξήρχε μικρής περιφοράς της εικόνας της Αναστάσεως εντός του κοιμητηρίου και τέλεσε την απόλυση μπροστά από το κενοτάφιο του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, ο οποίος είχε κοιμηθεί και είχε ταφεί στην Κέρκυρα, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών ύστερα από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στις ακολουθίες τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός.

 

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων