08/11/2022 08/11/2022 H εορτή του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, θα εορταστεί πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, καθώς άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος. Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού.  -Περί την 6ην απογευματινήν της 8ης Νοεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός εις το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 10:46

Πώς θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας τα Ονομαστήρια του

Διαδώστε:
Πώς θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας τα Ονομαστήρια του

H εορτή του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, θα εορταστεί πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, καθώς άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού. 

-Περί την 6ην απογευματινήν της 8ης Νοεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός εις το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, κ. Νεκταρίου.

Κατά τον εσπερινό θα ομιλήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

-Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής, την 9ην Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώταατος θα χοροστατήσει και λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας.

Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης, π. Σεραφείμ Λινοσπόρης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου και του Λαού στο επισκοπείο «Δεσποτικό» στα Μουράγια της Πόλεως της Κέρκυρας, από την 11ην -1ην μεσημβρινήν και το απόγευμα από την 5ην– 8ην εσπερινήν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων