21/05/2021 21/05/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καναλίων λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος είδε το όραμα του σταυρού, ο οποίος είναι το σημείο νίκης όχι μόνο κατά του σωματικού αλλά...
21 Μαΐου, 2021 - 20:05

Πρότυπο ηγέτη παραμένει ο Μέγας Κωνσταντίνος

Διαδώστε:
Πρότυπο ηγέτη παραμένει ο Μέγας Κωνσταντίνος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καναλίων λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος είδε το όραμα του σταυρού, ο οποίος είναι το σημείο νίκης όχι μόνο κατά του σωματικού αλλά και κατά του πνευματικού θανάτου. Υιοθέτησε όχι μόνο το σημείο, αλλά και την πίστη στον Χριστό και κατήγαγε νίκες όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τον λαό του. Μέσα στην περίοδο της βυζαντινής ιστορίας υπήρξαν ευσεβείς βασιλείς και αυτοκράτορες και η Εκκλησία τους μνημονεύει. Υπήρξαν και ασεβέστατοι, τους οποίους η Εκκλησία δεν δίστασε να τους αποδοκιμάσει και να τους επιτιμήσει. Πρότυπο όμως ηγέτη παραμένει για την Εκκλησία ο Μέγας Κωνσταντίνος ως πιστός, διότι γι’ αυτή του την ιδιότητα τον τιμά ιδιαιτέρως, καθώς προηγείται της πολιτικής του θέσεως. Τον τιμά ως μέλος της Εκκλησίας του Χριστού. Βαπτίστηκε ο άγιος και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο της Εκκλησίας στην ζωή του ανθρώπου, καθώς τον αποκαθιστά στην κοινωνία με τον Θεό. Γνώμονας της ζωής του ήταν ο σταυρός του Κυρίου μας. Ήταν η πίστη. Αυτήν που του δίδαξε η μητέρα του η αγία Ελένη, η οποία ανήγειρε τον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνεί και να τιμά ο κόσμος τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου.

Ο Χριστός θεμελίωσε την Εκκλησία του και πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν. Πολλοί διώκτες θέλησαν να εξαφανίσουν την πίστη. Δεν τα κατάφεραν. Σκληρό είναι «προς κέντραν λακτίζειν». Δεν μπορεί να διαγραφεί η πίστη και το βίωμα του Θεού από τις καρδιές των ανθρώπων. Η χάρις του Θεού ενεργεί στις καρδιές όλων αληθινών χριστιανών. Ας παραμείνουμε λοιπόν η μικρά ζύμη, η οποία χρειάζεται στην αλλοτριωμένη κοινωνία των καιρών. Η πίστη του Χριστού θα μεταλαμπαδεύεται από καρδιά σε καρδιά. Έχουμε όλοι μας την ευθύνη. Πρώτα οι πνευματικοί πατέρες, αλλά και όλοι όσοι έχουν οικογένειες. Να μην είμαστε απομονωμένοι στο Διαδίκτυο, αλλά να συνεχίζουμε στον αγώνα των προγόνων μας να διατηρήσουμε το ήθος της πίστης και της αγάπης για τον Θεό και την πατρίδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων