11/02/2020 11/02/2020 Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα η οποία ήταν γόνος μιας ευλαβέστατης οικογένειας. Είχε άλλες τρεις αδελφές και δύο αδελφούς. Νυμφεύθηκε αυτοκράτορα και μετά τον θάνατό του ανέλαβε τα ινία του κράτους. Παρότι ο σύζυγός της ήταν εικονομάχος εκείνη εξακολουθούσε να τιμά τις ιερές εικόνες. Η σύγκρουσή της με τον γιο...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 21:52

Στην Κέρκυρα το Ιερό Λείψανο της εορτάζουσας Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας

Διαδώστε:
Στην Κέρκυρα το Ιερό Λείψανο της εορτάζουσας Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας

Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα η οποία ήταν γόνος μιας ευλαβέστατης οικογένειας. Είχε άλλες τρεις αδελφές και δύο αδελφούς. Νυμφεύθηκε αυτοκράτορα και μετά τον θάνατό του ανέλαβε τα ινία του κράτους. Παρότι ο σύζυγός της ήταν εικονομάχος εκείνη εξακολουθούσε να τιμά τις ιερές εικόνες. Η σύγκρουσή της με τον γιο της Μιχαήλ και τον αδελφό της Βάρδα, ήταν αναπόφευκτη με αποτέλεσμα ο γιος της να διατάξει τον εγκλεισμό της σε Μοναστήρι όπου απεβίωσε αφού αφιέρωσε τη ζωή της στον Χριστό και στην προσευχή.

Σήμερα το Ιερό Λείψανό της αποθησαυρίζεται στην “αγκαλιά” της Κερκυραϊκής Εκκλησίας και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου και τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων