12/06/2021 12/06/2021 Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων τελέστηκε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021. Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, η τοπική Εκκλησία στέκεται στο πλάι όσων αισθάνονται την ανάγκη για βοήθεια από τον Θεό, αλλά και για όλους τους υποψηφίους που δίνουν τον δικό τους αγώνα....
12 Ιουνίου, 2021 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 10:31

Στηρίζει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών η Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Στηρίζει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών η Μητρόπολη Κερκύρας

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων τελέστηκε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021. Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, η τοπική Εκκλησία στέκεται στο πλάι όσων αισθάνονται την ανάγκη για βοήθεια από τον Θεό, αλλά και για όλους τους υποψηφίους που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Στην Παράκληση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος, απευθυνόμενος στους υποψηφίους, τόνισε ότι ο αγώνας τους δεν είναι ξένος για την Εκκλησία, αλλά η Εκκλησία αισθάνεται ότι τα παιδιά είναι δικά της παιδιά.

Κατανοεί την αγωνία τους, τον κόπο τους, τα όνειρά τους και συμπαρίσταται με την προσευχή στον Θεό και στον μεσίτη όλων μας Άγιο Σπυρίδωνα να μην υπάρξει κακόνοια, αλλά φωτισμός κατά την ώρα που τα παιδιά διαγωνίζονται, ώστε να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι επειδή τίποτα στην ζωή μας δεν γίνεται χωρίς το θέλημα του Θεού, αυτό ας επικρατήσει και στα παιδιά, διότι εκείνο μας δίνει το πνευματικό μας συμφέρον. Να έχουμε ελπίδα και αισιοδοξία, που είναι καρπός και χάρισμα του Αγίου Πνεύματος.

Μέσα από την δύναμη της προσευχής θα αντέξουμε. Τα παιδιά, μέχρι την ενηλικίωσή τους, λάμβαναν την φροντίδα από τους γονείς και τους δασκάλους τους. Τώρα, τα ίδια πλέον πρέπει να πετάξουν με τα δικά τους φτερά. Σ’ αυτόν τον αγώνα, σκοπός είναι η νέα γενιά να κρατήσει τις αξίες της παράδοσης και της αλήθειας, που η πατρίδα μας ζει. Ο Θεός μας βοηθά και είναι ο μόνος που δεν μας απογοητεύει.

Τέλος, ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και ευχαρίστησε και τα παιδιά και τους γονείς και τις εκπαιδευτικές αρχές που συμμετείχαν στην εκδήλωση πνευματικής ενίσχυσης εν όψει των εξετάσεων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κερκύρας κ. Χαρίλαο Αλαμάνο. Μετά το πέρας της Παρακλήσεως δόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο ευλογίες στα παιδιά. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μεταλληνός, πατέρας υποψήφιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων