01/01/2021 01/01/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το κοσμικό πνεύμα προσπαθεί να αποστερήσει τους ανθρώπους από την ελπίδα στον Θεό. Η προηγούμενη χρονιά...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 20:31

“Η προηγούμενη χρονιά μας στέρησε το δικαίωμα να λατρεύουμε τον Θεό”

Διαδώστε:
“Η προηγούμενη χρονιά μας στέρησε το δικαίωμα να λατρεύουμε τον Θεό”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το κοσμικό πνεύμα προσπαθεί να αποστερήσει τους ανθρώπους από την ελπίδα στον Θεό. Η προηγούμενη χρονιά μας στέρησε την ελευθερία. Μας στέρησε το δικαίωμά μας ελεύθερα να λατρεύουμε τον Θεό. Έριξε στην καθημερινότητά μας τον φόβο. Είμαστε όμως η μικρά ζύμη. Δεν θα νικηθούμε! Κοινωνούμε τον αληθινό άρτο της Ζωής. Αποτελούμε το σώμα του Χριστού ως Εκκλησία. Και γι’ αυτό δεν απελπιζόμαστε. Έχουμε την ελπίδα μας σε Εκείνον. Ευρισκόμενοι στην Εκκλησία Του, ζώντας την ενότητα της αγάπης στην Εκκλησία, τότε μπορούμε να μεταμορφώσουμε την ζωή της πατρίδας μας και να βοηθήσουμε ώστε να φανεί το Φως στο σκοτάδι. Να πούμε όχι στο σκότος της απελπισίας και του ψεύδους.

Στον αγώνα αυτό βοηθός ας είναι ο Μέγας Βασίλειος, όχι η εκκοσμικευμένη μορφή που παρουσιάζεται στους ανθρώπους, αλλά ο ασκητής, ο αγωνιστής της πίστεως, ο άγιος της αγάπης, του φωτισμού των ανθρώπων, να μας οδηγήσει στην χαρά της όντως ζωής και της δικής μας αγιότητας, όπως το ποθούμε όλοι!

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας, με την συμμετοχή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, του βουλευτής κ. Αυλωνίτη, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνού, του περιφερειακού συμβούλου και τέως βουλευτή κ. Σπύρου, και των άλλων εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε κλήρο, άρχοντες και λαό η νέα χρονιά να φέρει περισσότερη ελευθερία και ελπίδα στην ζωή μας και να βγούμε από το σκοτάδι του φόβου και της αγωνίας

 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας τελέστηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. E

ψάλησαν οι ύμνοι της εορτής κατά το ψαλτικό ύφος της ντόπιας κερκυραικής μουσικής παράδοσης από μικρό χορό υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Γεωργίου Μπογδάνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στάθηκε στο απόσπασμα της θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου « ίνα εύρωμεν τον μισθόν των πιστών και φρονίμων οικονόμων» και ζήτησε, όπως ο Άγιος Βασίλειος, έτσι κι εμείς να μην αισθανθούμε ποτέ ότι χρονίζει, αργεί ο Χριστός να φανερωθεί, αλλά να έχουμε τρεις μνήμες, την μνήμη του Θεού, την μνήμη της αγάπης και την μνήμη του θανάτου, καθώς πορευόμαστε στον νέο χρόνο και μαζί με την λέξη» Ευχαριστώ» να λειτουργούμε ως άνθρωποι προσευχόμενοι, δοτικοί και ευγνώμονες, συναντώντας τον πλησίον μας στην Εκκλησία. Σημασία έχει πως ζούμε και όχι ο φόβος για την ασθένεια και τον θάνατο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού ευχήθηκε στους πιστούς που άκουγαν ραδιοφωνικά και από το διαδίκτυο, ευχήθηκε σε όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας να είναι ο νέος χρόνος αρχή πορείας προς τον Χριστό, με μετάνοια και επίγνωση του θελήματος του Θεού. Συμπαρασυρθήκαμε από το ξέφρενο της πορείας προς την φιληδονία, την φιλοδοξία και την έπαρση. Είναι καιρός να επιστρέψουμε στην αλήθεια του Θεού, να δούμε τα όρια της ζωής μας, να δούμε με μάτια πνευματικά την παρουσία του ίδιου του Θεού, να καταλαμφθεί η ζωή μας μέσα από την σχέση μας με τον Ήλιο της Δικαιοσύνης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων