11/03/2023 11/03/2023 Στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του “Συνδέσμου Αγάπης Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”, που διαχειρίζεται και λειτουργεί τα τέσσερα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Εκκλησίας της Κέρκυρας. Η συνάντηση, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, έγινε για να υπάρξει ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο...
11 Μαρτίου, 2023 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 10:57

Συνάντηση για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας

Διαδώστε:
Συνάντηση για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας

Στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του “Συνδέσμου Αγάπης Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”, που διαχειρίζεται και λειτουργεί τα τέσσερα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Εκκλησίας της Κέρκυρας.

Η συνάντηση, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, έγινε για να υπάρξει ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη δράση των παντοπωλείων (Κέρκυρα, Σιδάρι, Λευκίμμη, Κανάλια), τα οποία καλύπτουν σε μηνιαία βάση τις ανάγκες σίτισης και χρήσης βασικών αγαθών του νοικοκυριού σε 300 οικογένειες, χωρίς διακρίσεις θρησκευτικές ή άλλες, αλλά με μόνο γνώμονα τον άνθρωπο.

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ξεκίνησαν να λειτουργούν, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, το 2011 και είναι θεσμός που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και πλήθος φορέων, αναγνωρίζοντας ότι η Εκκλησία ενώνει, στηρίζει τον εμπερίστατο άνθρωπο και προσφέρει αγάπη χωρίς ανταπόδοση. Η δράση θα συνεχιστεί και την επόμενη τριετία, όπως αποφασίστηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο, με την συμπαράσταση όλων. Αυτό τόνισαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία να υπάρχει από κοινού δράση για την ανακούφιση της φτώχειας.

Συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος, ο Πρωτ. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος, πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ, η κ. Ελένη Κυπριώτη, εκπροσωπώντας το φιλανθρωπικό σωματείο ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ο κ. Γεώργιος Μαυρόπουλος, εκπροσωπώντας το φιλανθρωπικό σωματείο ΠΛΗΣΙΟΝ, και οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τόσο τα μέλη του Συνδέσμου, όσο και όλη την κερκυραϊκή κοινωνία που στέκεται στο πλευρό της Εκκλησίας, δίνοντας ένα πολύτιμο μήνυμα χριστιανικής αγάπης και ομόνοιας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων