28/04/2024 01/05/2024 Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024 μία εξαιρετική συναυλία με έργα θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος. Τους ύμνους απέδωσε εξαιρετικά η Παιδική Χορωδία και η Γυναικεία Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων», υπό τη διεύθυνση της χοράρχου κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου και γενικό θέμα της «Μεθ’...
28 Απριλίου, 2024 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2024 - 2:05

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής στην Κέρκυρα

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024 μία εξαιρετική συναυλία με έργα θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος.

Τους ύμνους απέδωσε εξαιρετικά η Παιδική Χορωδία και η Γυναικεία Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων», υπό τη διεύθυνση της χοράρχου κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου και γενικό θέμα της «Μεθ’ ημών ο Θεός». Αποδόθηκαν ύμνοι της Θείας Λειτουργίας μελοποιημένοι από τον μεγάλο συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη, ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος κατά την κερκυραϊκή παράδοση, καθώς και το «Κύριε των Δυνάμεων» του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Συγκινημένος και ενθουσιασμένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος συνεχάρη την χοράρχη, τα παιδιά και τις γυναίκες για την εκπληκτική απόδοση των ύμνων, που με κατανυκτικό τρόπο άνοιξαν για την Κέρκυρα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Τόνισε ότι είναι ελπίδα νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν στην μουσική παράδοση της Εκκλησίας, δείχνοντας ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα. Προέτρεψε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες και τόνισε ότι η πίστη δεν νικιέται, όσες επιθέσεις και αν υφίσταται. Πάντοτε οι άνθρωποι θα αναγνωρίζουν τον Χριστό ως Θεό και σωτήρα τους και η Εκκλησία θα συνεχίσει να εμπνέει τον λαό μας.

Την συναυλία παρακολούθησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος, ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα των Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος Αλδουβάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παντελής Γιαννούλης, ο Αντιπρύτανης κ. Στάθης Μακρής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μεταλληνός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων