29/02/2024 29/02/2024 Συνάντηση είχαν το πρωί της Πέμπτης 29ης Φεβρουαρίου 2024 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχεια της συνεργασίας της Τοπικής Εκκλησίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας με την από κοινού διοργάνωση δύο ξεχωριστών...
29 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2024 - 16:39

Συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας με την εκπαιδευτική κοινότητα

Διαδώστε:
Συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας με την εκπαιδευτική κοινότητα

Συνάντηση είχαν το πρωί της Πέμπτης 29ης Φεβρουαρίου 2024 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχεια της συνεργασίας της Τοπικής Εκκλησίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας με την από κοινού διοργάνωση δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και θα έχει ως κύριο θέμα της την παρουσίαση των εργασιών που έγιναν στα σχολεία της Κέρκυρας με αφορμή την εβδομάδα Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ θα τιμηθεί από κοινού και η εθνική μας επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ θα παραστεί σ’ αυτήν, αποδεχθείς την σχετική πρόσκληση, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλατζής.

Στα μέσα Απριλίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα συνδιοργανώσουν επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Τόσο ο Μητροπολίτης Κερκύρας, όσο και ο Περιφερειακός Διευθυντής εξέφρασαν τη βαθιά ικανοποίησή τους για την άριστη συνεργασία, η οποία δείχνει την αγωνία των δύο θεσμών για την εκπαίδευση, τη νεότητα, αλλά και τη διαφύλαξη αρχών και παραδόσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων