19/01/2021 19/01/2021 «Χρειαζόμαστε αγαθή συνείδηση, πληροφορημένη ότι επιτελεί τα έργα του Θεού, ότι αναζητεί και βιώνει την όντως Αλήθεια» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στην θεία λειτουργία που τελέστηκε με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Καμπιέλου,...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 19:03

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας

Διαδώστε:
Τα ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας

«Χρειαζόμαστε αγαθή συνείδηση, πληροφορημένη ότι επιτελεί τα έργα του Θεού, ότι αναζητεί και βιώνει την όντως Αλήθεια» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στην θεία λειτουργία που τελέστηκε με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Καμπιέλου, στην Κέρκυρα, όπου τιμάται η μνήμη.

Το απόγευμα της παραμονής μετεφέρθησαν από το αγιώνυμο παρεκκλήσιο στο Επισκοπείο, όπου φυλάσσονται, τα ιερά λείψανα του Αγίου, που έζησε τον 10ο αιώνα μ. Χ., καταγόταν από την Βηθανία της Παλαιστίνης και διακρίθηκε για την αγάπη του για τον λαό της Κέρκυρας. Διετέλεσε Μητροπολίτης Κερκύρας στα χρόνια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ’ του Πορφυρογέννητου.

 

 

Η θεία λειτουργία μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας «ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝ». Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο άγιος Αρσένιος υπερασπίστηκε τον λαό του, όχι μόνο διά της φιλανθρωπίας, αλλά και δια του αγώνος του εναντίον της οικονομικής αφαίμαξης που υφίστατο η Κέρκυρα από τους επαχθείς φόρους της πολιτείας. Τα καλά έργα όμως δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ελεημοσύνη. Έχουν να κάνουν και με την πνευματική πρόοδο του λαού, ο οποίος έχει κληθεί να μετέχει στην λατρεία της Εκκλησίας, να ακούει τον λόγο του Θεού και να ζει κατά Χριστόν. Αυτή παραμένει η αποστολή της Εκκλησίας στους καιρούς μας και έχουμε ανάγκη την παρουσία των Αγίων ως φίλων του Θεού, που μας οδηγούν στην οδό αυτή.

Στην θεία λειτουργία έψαλλε μικρός ιεροψαλτικός χορός υπό τη διεύθυνση του π. Νεκταρίου Μπόκου, ενώ στον εσπερινό της εορτής μίλησε επικαίρως ο Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως Πρωτ. Νικόλαος Μοναστηριώτης.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων