01/02/2023 01/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, τέλεσε χθες τα θυρανοίξια του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού, επ’ ονόματι της αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ο ως άνω Ιερός Ναός θεμελιώθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, παρουσία της υφυπουργού υγείας κ....
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 8:46

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια του Ιερού Ναού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, τέλεσε χθες τα θυρανοίξια του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού, επ’ ονόματι της αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Ο ως άνω Ιερός Ναός θεμελιώθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, παρουσία της υφυπουργού υγείας κ. Ζωής Ράπτη, και του Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, την 15ην Φεβρουαρίου 2021.

Ο Ιερός Ναός είναι δημιούργημα κόπων και προσπαθειών πολλών ετών, καθώς η Ιερά Μητρόπολη συνάντησε πολλές δυσκολίες και άρνηση στις προηγούμενες διοικήσεις. Κατόπιν παρεμβάσεως του τότε υπουργού Υγείας κ. Βασιλείου Κικίλια και με την συναίνεση και συνεργασία του ως άνω Διοικητού, ήχθη εις πέρας η ανοικοδόμηση του ιερού Ναού.

Με κόπο και μόχθο, και με την ιδία επιστασία του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, και την σημαντική οικονομική συμβολή του κ. Κωνσταντίνου Σάβελ, εις μνήμην της αδελφής του Ειρήνης, και του αειμνήστου αξιωματικού κ. Σωφρονίου Μαυρωνά. Βεβαιότατα, συνέβαλε η Ιερά Μητρόπολη και το προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος για της μέχρι τούδε οικοδομικές εργασίες.

Το παρόν στα θυρανοίξια έδωσαν ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μελίτα ανδριώτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρος Μεταλληνός, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης, το ιατρικό- νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι εντεταλμένοι ιερείς εις την διακονία του Νοσοκομείου, και αρκετοί άνθρωποι.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού, απευθύνθηκε στους παρόντες, και αφού ευχαρίστησε τον τριαδικό Θεό με τις πρεσβείες των Αγίων που τιμάται ο ιερός Ναός, ευχαρίστησε τον Διοικητή κ. Ρουμπάτη, για την αγαστή συνεργασία και συμπαράσταση του, ως και τον τότε υπουργό υγείας, ο οποίος διευκόλυνε με την διαμεσολάβηση του, την δημιουργία αυτού του έργου.
Ευχαρίστησε όλους όσοι ηθικά και υλικά συμπαρεστάθησαν και θα συμπαρασταθούν μέχρι την ολοκλήρωση του ως άνω ιερού Ναού, αναγγέλοντας μάλιστα ότι την 5ην Μαίου, εορτή της Αγίας Ειρήνης, θα τελεστούν και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου, παρασχέθηκε μικρή δεξίωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων