08/11/2019 08/11/2019 Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019 μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως. . Απευθυνόμενος στον λαό του Θεού ο...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 22:42

Του Αγίου Νεκταρίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Διαδώστε:
Του Αγίου Νεκταρίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019 μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως. .

Απευθυνόμενος στον λαό του Θεού ο Μητροπολίτης Κερκύρας δοξολόγησε το όνομα του Θεού που κατηύθυνε τα βήματα της ζωής του. Ευχαρίστησε τον Άγιο Σπυρίδωνα που τον αξίωσε να διακονεί πλησίον του και τον προστάτη άγιό του Νεκτάριο Αιγίνης, του οποίου το όνομα φέρει και τον οποίο είχε και έχει ως πρότυπο. Ευχαρίστησε ακόμη τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο για την παρουσία του στην γιορτή, τους συνεργάτες του στον αγώνα επανευαγγελισμού του λαού, τον ιερό κλήρο, τις μοναχές και τους μοναχούς, τα στελέχη που συνδιακονούν στον πνευματικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό αγώνα, ζητώντας την προσευχή και την συνοδοιπορία.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, θυμήθηκε την συμπόρευσή του με τον Μητροπολίτη Κερκύρας με τον οποίο υπήρξαν συμμαθητές στο 2ο Λύκειο Βόλου, την από κοινού διακονία τους κοντά στον μεγάλο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, από τα χρόνια της ποιμαντορίας του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος, αλλά και την συμπόρευσή τους στον αγώνα για μαρτυρία της Εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Αναφερόμενος στην συνέχεια στον Άγιο Νεκτάριο, τόνισε ότι ο άγιος υπήρξε ο άγιος της απλότητας, της αφιέρωσης, της υπακοής στην Εκκλησία, ο άγιος του πόνου και των δακρύων, ο άγιος που συκοφαντήθηκε όσο κανείς, ο άγιος που συγχώρεσε και αγάπησε τους ανθρώπους μέχρι το τέλος της ζωής του. Αυτόν τον δρόμο ακολουθεί και ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ο οποίος εκ του χαρακτήρος του δεν είναι δεσπότης, αλλά πατέρας, φίλος και αδελφός. Άνθρωπος που συγχωρεί και αγαπά, δίνοντας αισιοδοξία και χαρά.

Αυτά τα μηνύματα, κατέληξε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, εισπράττει ο κερκυραϊκός λαός και μαζί με τον ιερό κλήρο συνυμνολογούν και συνδοξάζουν τον Θεό, ενωμένοι με τον επίσκοπό τους και ευχήθηκες να είναι πλείστα και θεοφιλή τα έτη της ποιμαντορίας του.

Με το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβ. κ. Νεκτάριος δέχτηκε τις ευχές κλήρου και πλήθους λαού που συμμετείχε στην ακολουθία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων