20/09/2020 20/09/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίων Απολλοδώρου και Ευσταθίου στην περιοχή Παγκρατέικα της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Προδρόμου Λεκαράκου. Στην προσφώνησή του προς τον νεοχειροτονούμενο ο...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 17:55

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Κέρκυρας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Κέρκυρας

Στον Ιερό Ναό Αγίων Απολλοδώρου και Ευσταθίου στην περιοχή Παγκρατέικα της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Προδρόμου Λεκαράκου. Στην προσφώνησή του προς τον νεοχειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος του υπενθύμισε να μην εμπλέκεται ταις του βίου πραγματείαις, καθώς η Ιεροσύνη είναι λειτούργημα σωτηρίας και διακονίας του ανθρώπου, το οποίο απαιτεί αφοσίωση, ομολογία και αγώνα. Η ιερωσύνη προϋποθέτει απάρνηση του εαυτού μας. Καλούμαστε να δίνουμε προβάδισμα στην πνευματική μας ζωή και να σηκώνουμε τον σταυρό του Χριστού και τον σταυρό των αδελφών μας. Θυσία και προσευχή είναι ο δρόμος, ώστε να κατηχήσουμε τον λαό μας. Χρειάζεται υπακοή, άσκηση και αγάπη και ο Θεός ενισχύει!

Ο νέος ιερέας θα υπηρετήσει στο χωριό Βουνιατάδες. Δείτε φωτογραφίες από την χειροτονία του: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων