19/12/2021 19/12/2021 Την Κυριακή προ της Χριστού Γέννησης, στον βυζαντινό Ιερό ναό των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου στην Κέρκυρα, χτισμένο τον 11ο αιώνα, όπου εκατέρωθεν του Ιερού βήματος βρίσκονται οι τάφοι των Αγίων, λειτούργησε και τέλεσε εις πρεσβύτερον χειροτονία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος. Αυτή η Θεία λειτουργία έχει θεσπιστεί από ικανών χρόνων καθώς...
19 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2021 - 19:14

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

Την Κυριακή προ της Χριστού Γέννησης, στον βυζαντινό Ιερό ναό των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου στην Κέρκυρα, χτισμένο τον 11ο αιώνα, όπου εκατέρωθεν του Ιερού βήματος βρίσκονται οι τάφοι των Αγίων, λειτούργησε και τέλεσε εις πρεσβύτερον χειροτονία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος.
Αυτή η Θεία λειτουργία έχει θεσπιστεί από ικανών χρόνων καθώς νέοι γονείς οι οποίοι έχουν βαπτίσει τα παιδιά τους, στον ως άνω Ιερό ναό φέρνουν τα παιδιά τους και συμμετέχουν όλοι μαζί στην λατρεία του Θεού νουθετώντας τα νέα παιδιά στην αγάπη για τον Ιησού Χριστό. Στο τέλος της Θείας λειτουργίας πραγματοποιείται μικρή χριστουγεννιάτική εορτή για τα μικρά παιδιά με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Κέρκυρας με χοράρχη την κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου και μοιράζονται δώρα στους μικρούς φίλους της τοπικής μας εκκλησίας.

 

Κατά την Θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου Χρήστου Βραχλιώτη, έγγαμου και πατέρα δύο παιδιών. Ο π. Χρήστος έχει τελειώσει την οδοντοιατρική σχολή στο Βουκουρέστι, αλλά ποτέ δεν εξάσκησε το επάγγελμα διότι η κλίση του και η αγάπη του για τον Θεό, τον οδήγησε στην εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος κατά την χειροτονία προσεφώνησε τον υποψήφιο πρεσβύτερο και τον κάλεσε να αναλογιστεί την ευθύνη της ιερωσύνης με την οποία ο ίδιος ο Θεός τον προσκαλεί σε τούτο το έργο. Η ιερωσύνη τελείται επι της γής, τάξη δεν επουράνιον έχει σύμφωνα με τον ιερό Χρυσόστομο. Το έργο το οποίο αναλαμβάνεις είναι έργο του Θεού που δια των μυστηρίων της εκκλησίας συντελείται πνευματική ανακαίνιση του λαού του Θεού και για να γίνει αυτό σου υπενθυμίζω την πίστη των πατέρων, όχι μόνο της νέας διαθήκης αλλά και της παλαιάς, που ο Απόστολος Παύλος μας απευθύνει σήμερα, ότι αυτός ο λαός ο αγαπημένος του Θεού έφθασε να προσκυνήσει στην Βηθλεέμ τον Ιησού Χριστό τον σεσαρκωμένο λόγο του Θεού, γεννηθέντα εκ της Υπεραγίας Θεοτόκου, μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες στην ζωή τους.

Πέρασαν τρείς περίοδοι από την δημιουργία του πρώτου ανθρώπου του Αδάμ, δεκατέσσερις γενεές σε κάθε περίοδο για να φθάσουμε στον νέο Αδάμ τον Ιησού Χριστό. Και όλοι δια της πίστεως και ο Αβραάμ υπακούοντας την πρόσκληση του Θεού εγκαταλείποντας την πατρίδα του κατοίκησε στην γη της επαγγελίας. Και όλοι οι πατέρες μαρτυρηθέντες δια της πίστεως κατηγωνίσαντο βασιλείας έφραξαν στόματα λεόντων, έσβησαν δύναμη πυρός αλλά με την πίστη και την προσδοκία της ελεύσεως του Θεού. Αυτή την πίστη σού εύχομαι που είναι εμπειρία και δύναμης εσωτερική να κυριαρχήσει στην ζωή σου, να λάβεις δύναμη από την χάρι του Θεού και η αγάπη σου δια της πίστεως εις τον Θεό να διακονήσεις του ανθρώπους αυτού του αιώνος, που όλοι μας έχουμε απατηθεί και μεταθέσαμε το ενδιαφέρον μας στο σύγχρονο πολιτισμό πιστεύοντας στην δύναμη του χρήματος, στην δύναμη της εξουσίας. Εσύ έχεις την ευθύνη να οδηγήσεις τους ανθρώπους που διψούν πνευματικά στο δρόμο της Χάριτος και να τους υποδείξεις την σωτηρία με τις πρεσβείες όλων των τοπικών Αγίων.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις πρωτοπρεσβύτερον τον π. Σπυρίδωνα Γαρνέλη εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος των Αγίων Ιάσονος & Σωσιπάτρου για την προσφορά του στην τοπική εκκλησία, αλλά και την αγάπη του για τους νέους ανθρώπους, που ως ποιμένας έχει συγκεντρώσει στον παλαιό τούτο ιερό ναό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων