14/12/2021 14/12/2021 Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον μέχρι τούδε διάκονο του Ιερού Προσκυνήματος π. Σπυρίδωνα Κοντό, το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος σε συνέχεια των λατρευτικών...
14 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2021 - 10:36

Χειροτονία πρεσβύτερου στην Μητρόπολη Κέρκυρας

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβύτερου στην Μητρόπολη Κέρκυρας

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον μέχρι τούδε διάκονο του Ιερού Προσκυνήματος π. Σπυρίδωνα Κοντό, το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος σε συνέχεια των λατρευτικών εκδηλώσεων για την μνήμη του προστάτη της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας εκ του Πατριαρχείου της Σερβίας κ. Ιωαννικίου, χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον μέχρι τούδε διάκονο του Ιερού Προσκυνήματος π. Σπυρίδωνα Κοντό, έγγαμο, πατέρα ενός τέκνου, γιο του εφημερίου της Ενορίας Γαστουρίου π. Διονυσίου Κοντού.

Προσφωνώντας τον νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος του υπενθύμισε ότι πρέπει να διατηρήσει την ευλάβεια, την σεμνότητα και σοβαρότητα που από παιδί είχε, ότι η χάρις της ιεροσύνης γίνεται πατρότητα, αλλά και μετοχή στο τρισσόν αξίωμα του Χριστού, στο ιερατικόν, δηλαδή στην λειτουργική ζωή, στο προφητικόν, δηλαδή στην διδασκαλία του Ευαγγελίου και μάλιστα εντός της Εκκλησίας, και το βασιλικόν, δηλαδή την πνευματική καθοδήγηση των ανθρώπων με την σοφία της χάριτος του Θεού. Στον αγώνα αυτό ο Άγιος Σπυρίδων θα του είναι βοηθός, σε μια εποχή στην οποία ο ιερέας δεν είναι αποδεκτός από την πλειονοψηφία των ανθρώπων. Ο ιερέας χρειάζεται την χάρη του Θεού ώστε να γεννήσει εμπιστοσύνη στις καρδιές τους. Η χάρις του Θεού είναι το ταμείον της αγιότητος που χρειάζεται ο κάθε κληρικός.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπως η κερκυραϊκή παράδοση ορίζει, παιάνισε προς τιμήν του ιερού σκηνώματος η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων