16/08/2020 16/08/2020 Η εορτή του Αγίου Γερασίμου γιορτάζεται φέτος με λιγότερο εμφατικό τρόπο, καθότι θα εκλείψει η λιτανεία του ιερού σκηνώματος και οι απανταχού προσκυνητές θα αρκεστούν να γιορτάσουν με μάσκες και με απόσταση το φετινό πανηγύρι στα Ομαλά. Ο Όσιος Γεράσιμος απεβίωσε την 15η Αυγούστου του έτους 1579 μ.Χ., αλλά επειδή την ήμερα αυτή πανηγυρίζεται η...
16 Αυγούστου, 2020 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 13:35

Η Κεφαλονιά γιορτάζει τον Άγιο Γεράσιμο (BINTEO)

Διαδώστε:
Η Κεφαλονιά γιορτάζει τον Άγιο Γεράσιμο (BINTEO)

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου γιορτάζεται φέτος με λιγότερο εμφατικό τρόπο, καθότι θα εκλείψει η λιτανεία του ιερού σκηνώματος και οι απανταχού προσκυνητές θα αρκεστούν να γιορτάσουν με μάσκες και με απόσταση το φετινό πανηγύρι στα Ομαλά.

Ο Όσιος Γεράσιμος απεβίωσε την 15η Αυγούστου του έτους 1579 μ.Χ., αλλά επειδή την ήμερα αυτή πανηγυρίζεται η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελείται η γιορτή του την 20ή Οκτωβρίου, τότε που έγινε η ανακομιδή του θαυματουργού λειψάνου του. Την ήμερα αυτή όμως, αναγράφηκε η μνήμη της κοιμήσεως του και γίνεται στην Κεφαλονιά μεγάλο πανηγύρι.

Νωρίτερα εχτές, και με απόλυτη μυστικότητα μεταφέρθηκε, εντελώς αιφνιδιαστικά, το σκήνωμα του Αγίου από τη μικρή εκκλησία στο μεγάλο ναό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας η ώρα της μεταφοράς κρατήθηκε μυστική για να μην συρρεύσει κόσμος και δημιουργηθεί συνωστισμός.

Οι πιστοί τηρούν τα μέτρα πρόληψης, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες τόσο εντός όσο και εκτός του Ιερού Ναού, ενώ και η αστυνομική παρουσία βοηθά στην τήρηση των μέτρων. Σαφώς λιγότεροι οι πιστοί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όμως τιμάνε με την ίδια ευλάβεια τον Άγιο Γεράσιμο. 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία: 

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία: 

Πηγές: kefaloniapress.gr – ekefalonia.gr / Ηλίας Φραγκισκάτος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων