20/10/2023 07/01/2024 Ιερά Παράκληση προ του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023 στη φερώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά της Κεφαλονιάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο οι οποίοι πλαισιώθηκαν από πλειάδα ιερέων. Ακολούθησε η μετάβαση του Σκηνώματος του Αγίου...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 0:20

Η μετάβαση του Σκηνώματος του Πολιούχου Άγιου Γερασίμου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς

Διαδώστε:
Η μετάβαση του Σκηνώματος του Πολιούχου Άγιου Γερασίμου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς

Ιερά Παράκληση προ του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023 στη φερώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά της Κεφαλονιάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο οι οποίοι πλαισιώθηκαν από πλειάδα ιερέων.

Ακολούθησε η μετάβαση του Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου από την μικρή εκκλησία του μοναστηριού στη μεγάλη όπου τελέστηκε ο Μικρός Εσπερινός.

Πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια συγκεντρώθηκε από νωρίς με πολλούς από αυτούς να ξαπλώνουν στην πλακόστρωση του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας, έτσι ώστε να περάσει από πάνω τους το Σκήνωμα του Πολιούχου της Κεφαλονιάς, που σήκωσαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος».

Το παρών έδωσαν και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος, Σωτήρης Κουρής.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

(Πηγή: inkefalonia.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων