16/08/2023 20/08/2023 Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην Κεφαλονιά για τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητού με επίκεντρο τη φερώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά. Το πρωί της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο. Με τον Σεβασμιώτατο...
16 Αυγούστου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 17:53

Κεφαλονιά: Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά

Διαδώστε:
Κεφαλονιά: Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην Κεφαλονιά για τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητού με επίκεντρο τη φερώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά.

Το πρωί της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην άσκηση των αρετών από την πλευρά του Αγίου Γεράσιμου που τον ανέδειξαν σε τόσο μεγάλο Άγιο της Πίστεώς μας και στο γεγονός ότι η βιωτή του θα πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους. Συγκινημένος επίσης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, για την ευσεβή οικογένειά του και την συμπόρευση της με την Εκκλησία και τον Άγιο Γεράσιμo. Τέλος, ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Ακολούθησε λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου, περνώντας πάνω από πλήθος πιστών που καθήμενοι στο έδαφος σχημάτισαν και σήμερα μία ανθρώπινη αλυσίδα, επιζητώντας τη βοήθεια του Αγίου

Να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες πιστοί προσέρχονταν για να προσκυνήσουν ευλαβικά το άφθαρτο σώμα του Αγίου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μάκρη, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης, Σπύρος Ματιάτος (οικοδεσπότης), Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Σταύρος Σπαθής, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σάμης, Σπύρος Σπαθής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θόδωρος Γαλιατσάτος και στελέχη της παράταξής του, Σπύρος Γαλιατσάτος και Διονυσία Πολλάτου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και υποψήφιος στον Δήμο Αργοστολίου Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους, Άγγελο Κωνσταντάκη και Γιάννη Λυκούδη. Η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιάννα Κουλουμπή, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άτρος Λευτέρη Στελλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Νίκος Ανουσάκης με στελέχη του συνδυασμού του κ.α.

Οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμης, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αθανάσιος Σιούτης, ο Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Ιωάννης Φισφής, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Νικόλαος Φαραντούρης και Ναπολέων Μαραβέγιας, η Βικτώρια Αλεξανδράτου, πρόεδροι συλλόγων, ομογένων και χιλιάδες πιστοί.

Και φέτος τη γιορτή λάμπρυναν δύο εκκλησιαστικές χορωδίες της Κεφαλονιάς, η Εκκλησιαστική Χορωδία Αργοστολίου, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και η Εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Βάλσαμου.

Επίσης το παρών έδωσε η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μακρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεφαλονιά: Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά

(Πηγή: ekefalonia.gr– Φωτογραφίες: Χρήστος Φαραός)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων